VIDEO. Valeriu Nicolae aduce la lumină trecutul infracțional și conexiunile cu Securitatea ale primarului Piedone: „A primit o locuință socială în centrul Bucureștiului, deși avea patru restaurante și le spunea prietenilor că-i îngroapă în bani” / „A furat la greu și, după ce a fost prins, a amenințat că se sinucide...”


VIDEO. Valeriu Nicolae aduce la lumină trecutul infracțional și conexiunile cu Securitatea ale primarului Piedone:  „A primit o locuință socială în centrul Bucureștiului, deși avea patru restaurante și le spunea prietenilor că-i îngroapă în bani” /  „A furat la greu și, după ce a fost prins, a amenințat că se sinucide...”

Activistul și publicistul Valeriu Nicolae, cunoscut în spațiul public mai ales grație portretelor corecte pe care le face politicienilor din toate partidele, dezvăluind impostura, hoția și lăcomia acestora, i-a dedicat cea mai nouă dintre investigațiile sale primarului Cristian Popescu Piedone, ales în fruntea Sectorului 5, în ciuda implicării în tragedia de la Colectiv. 

Dus la pușcărie direct din fotoliul de primar și eliberat după doar un an, grație cârdășiilor de la Înalta Curtea de Casație și Justiție a găștii controlate de controversata Lia Savonea, Piedone a anunțat recent că va candida la Primăria Capitalei, iar incompatibilitatea descoperită de Agenția de Integritatea în cazul său (PODUL a scris AICI) ar fi doar o simplă manevră „securistă” pentru a-i opri ascensiunea. Doar că descoperirea ANI este doar o picătură în oceanul de impostură și mafioțeală în care se scaldă edilul.

Dincolo de multe alte situații infracționale, Valeriu Nicolae dezvăluie în materialul său legăturile lui Piedone cu nomenclatura comunistă și cu Securitatea, „blamată” acum de acesta pentru situația descoperită de ANI.

Dar Piedone nu se bucură numai de sprijin politic, ci din partea unor vedete din show-biz-ul autohton ajunse chiar în relații de cumetrie și care-l invită adesea prin emisiunile lor unde-l prezintă drept un mare edil, luptător pentru cei mai săraci și oropsiți dintre bucureșteni.

În realitatea, Piedone nu este nici sărac, nici cinstit, nici nesecurist, tot parcursul său profesional și politic fiind presărat cu conexiuni comunisto-securisto-financiare, averi nejustificate, traseism politic și impostură.

CITEȘTE ȘI: Cei șase morți de la Sectorul 4 pentru care Popescu Piedone și acoliții nu au răspuns niciodată în fața legii. Actualul primarul de la Sectorul 5 și un colaborator apropiat au fost implicați într-un caz la fel grav și revoltător ca și „căminele groazei”

Redăm câteva pasaje din portretul făcut de Valeriu Nicolae lui Popescu Piedone:

„Ce uită (Cătălin) Măruță să zică este că el era, la acel moment, nașul lui Piedone și al fiului lui Piedone, Vlad, ambii niște impostori siniștri”, afirmă Valeriu Nicolae care arată apoi niște imagini cu Victor Ponta și Popescu Piedone șoptindu-și duios la ureche în timpul unui unui discurs susținut de infractorul Liviu Dragnea.

„Preacinstitul Dragnea promovându-i pe Piedone și Ponta, nepotul unui supersecurist, acuzat că ar fi ofițer acoperit SIE. Soția lui (al lui Ponta), fiica unui care și el duhnește a Securitate, respectiv, serviciile externe, Daniel Constantin, altul care pute îngrozitor a servicii, ca și Bănicioiu, îl pupau în dos pe buhăilă ăsta. ”

„Ei bine, Piedone este fiul unui super-șmecher comunist, legat foarte solid de Securitate, omul care a fost în clica foarte selectă a conducătorilor comuniști, un fel de mână dreaptă a lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Legăturile tatălui, dar și ale lui cu Securitatea sunt dincolo de orice dubiu.Pe timpul comuniștilor, omul era dus și adus de la școală cu Mercedesul cu șofer. Mercedes aveau numai comunștii cei mai importanți și extrem de importanți pentru Securitate. Ar fi o extraordinară întâmplare ca tatăl lui Piedone să nu fi fost un ofițer foarte important și foarte acoperit în Direcția de informații externe a Securității. Piedone spune că e haiduc pentru că este nepot de haiduc, adică fură de la alții, ține marea majoritate pentru el și, ca să nu fie dat în gât, mai dă și la alții un pic.

Omul nu a reușit să termine liceul. Să fii dintr-o familie de ștabi comuniști și să nu termini liceul înseamnă fie că erai un tâmpit, fie că erai un golănaș cu mult tupeu, golănaș cu pile căci a ajuns rapid de la spălător de pahare șef de sală de restaurant în București. Și apoi șef la Centrocoop (Uniunea Centrală a Cooperativelor de Consum), fără liceu, la Casa de comenzi care deservea elitele comuniste care nu stăteau la coadă ca toți fraierii. (…) De unde a furat la greu și, după ce a fost prins, a amenințat că se sinucide ca să-l scoată ta-su din căcat. Omul recunoaște indirect că a fost un hoț (min 9:45 video secvență din emisiunea lui Denise Rifai în care Piedone spune „Să-i dea Dumnezeu sănătate lui Nicolae Ceaușescu”).

„După 89 s-a descurcat rapid și a ajuns proprietar de patru restaurante. Tot imediat după Revoluție se pune și cu burțile pe carte și termină…glorios..liceului în doar cinci ani la…32 de ani. Face și o facultate, „aproape” de București…la Petroșani. La zi. Ca orice om „onorabil” care conduce 14 ore dus-întors zilnic, stăpânit de duhul cunoașterii.La 39 de ani devine economist licențiat la Petroșani. În perioada studiului intens în economie era și om de afaceri, consilier general la București, inspector general la Primărie și absolut neșpăgar.

În 1998 a primit o locuință socială în centrul Bucureștiului. Omul care avea patru restaurante și le spunea prietenilor că-I poate îngropa în bani, omul  care se dă acum cinstitul lumii și apărătorul săracilor, a luat o locuință socială, practic gratis, de la noi, proștii, folosindu-se de rețeaua mafiotă a foștilor securiști, locuință pe care a și vândut-o la un profit imens, deși nu avea dreptul s-o facă”. 

„Piedone, când e întrebat cum a reușit să-și ia cinci categorii de permis auto într-o singură zi, un lucru fizic imposibil, zâmbește cu aroganța aia tipică securiștilor care cred că pot îngropa orice magistrat în bani și zice, senin, că nu s-a dovedit că ar fi făcut ceva ilegal. Și-a luat toate categoriile la Pitești, locul ăla în care s-a demonstrat că se dădeau permise false, unde au făcut o grămadă de oameni pușcărie. (…) Ăsta și-a făcut mutație într-un sat din Argeș ca să-și dea toate permisele auto într-o zi.Și mai are un susținător Piedone: Vali Vijelie. A se ghici de une și-a luat Vali Vijelie permisul…de la Pitești, desigur!. ”

Mai jos puteți urmări integral investigație lui Valeriu Nicolae în care acesta arată, de la minutul 15, dezvăluie toată încrengătura politică sinistră, de nepotism și de afaceri a clanului Piedone mufat puternic la Primăria Sectorului 5, dar și la alte instituții ale statului. 

CITEȘTE ȘI: Clanului politico-mafiot Piedone-Dan Voiculescu nu-i mai ajunge un sector, vrea să înhațe toată Capitala. Subordonatul securistului-infractor „Felix” acuză ANI de securism, după ce instituția și-a băgat nasul în viesparul famigliei de la Sectorul 5

Justiția monstruoasă a erei PNL&PSD ! Achitarea lui Piedone este „o dovadă strigătoare la cer a incapacității societății noastre de a face dreptate”



 

CITEȘTE ȘI: Valeriu Nicolae face dezvăluiri nemiloase despre cloaca AUR, devenită refugiul ideal al „securiștilor deghizați în salvatori” / „E cunoscut pentru legăturile cu pesediștii care put cel mai tare a servicii secrete” / „CV-ul ei pute a securitate și impostură” / „Este marioneta unui bancher străin cu afaceri în Africa, Anglia și România și a unui mega securist”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.