Nicușor Dan dezvăluie că, potrivit unui sondaj comandat chiar de el, controversatul Piedone l-ar învinge în cursa pentru Primăria Generală / AUR, rezultate dezastruoase în București


Nicușor Dan dezvăluie că, potrivit unui sondaj comandat chiar de el, controversatul Piedone l-ar învinge în cursa pentru Primăria Generală / AUR, rezultate dezastruoase în București

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a dat publicității, pe pagina sa oficială de Facebook, rezultatele unui sondaj, realizat în capitală, prin metoda CATI, la comanda sa, în perioada 2-9 martie. Acesta indică, printre altele, o situație care nu pare să-i fie tocmai favorabilă primarului general având în vedere că aproape jumătate dintre cei chestionați apreciază că orașul „merge” într-o direcție greșită, iar peste 40% l-ar prefera pe editul de la Sectorul 5, controversatul Cristian Popescu Piedone, lui Nicușor Dan. E însă  de apreciat onestitatea actualului primar general care a publicat sondajul chiar și în condițiile în care acesta îi este ușor nefavorabil. 

Există, evident, și o marjă de eroare în povestea asta (care ar putea fi însă decisivă odată transformată în procente la vot), dar este dincolo de orice îndoială că Piedone are un public votant numeros pe care nu-l interesează conexiunile politico-securistice ale acestuia și nepotismul instaurat în Primăria Sectorului 5. 

CITEȘTE ȘI: Valeriu Nicolae aduce la lumină trecutul infracțional și conexiunile cu Securitatea ale primarului Piedone: „A primit o locuință socială în centrul Bucureștiului, deși avea patru restaurante și le spunea prietenilor că-i îngroapă în bani” / „A furat la greu și, după ce a fost prins, a amenințat că se sinucide...”

Vestea bună ar fi puținele voturi obținute de AUR pentru Primărie și Consiliul General (candidatul AUR pentru Primăria, în jur de 1%, iar pentru Consiliul General al M. București, AUR ar obține în jur de 4%)

Nicușor Dan nu comentează situația, precizând că așteaptă părerile urmăritorilor săi. 

Aveți mai jos graficele publicate de primarul general (inclusiv pentru opțiunile bucureștenilor la europarlamentare, unde alianța PSD-PNL conduce detașat)

 

 

 

Europarlamentare:

 

Explicații sondaj: datele au fost culese prin metoda CATI (interviu telefonic):

 

CITEȘTE ȘI: Cei șase morți de la Sectorul 4 pentru care Popescu Piedone și acoliții nu au răspuns niciodată în fața legii. Actualul primarul de la Sectorul 5 și un colaborator apropiat au fost implicați într-un caz la fel grav și revoltător ca și „căminele groazei”

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.