EXCLUSIV DOCUMENT: Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că va menține și va prelungi interdicția lui George Simion de intrare în Ucraina, ”în interesul securității naționale”. Ce spune SBU despre fotografiile și înregistrările video de la întâlnirile lui Simion cu agenți FSB, la Cernăuți


EXCLUSIV DOCUMENT: Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că va menține și va prelungi interdicția lui George Simion de intrare în Ucraina, ”în interesul securității naționale”. Ce spune SBU despre fotografiile și înregistrările video de la întâlnirile lui Simion cu agenți FSB, la Cernăuți

Într-un răspuns exclusiv oferit pentru Podul.ro, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că interdicția șefului AUR – George Simion – de a intra pe teritoriul Ucrainei va fi menținută și prelungită ”în interesul securității naționale”. Amintim că interdicția inițială ar trebui să expire în cursul acestei luni.  

”Dorim să vă informăm că decizia de interzicere a intrării în țara noastră a cetățeanului român pe care l-ați menționat (George Simion – n. red.) este încă în vigoare în interesul securității naționale a Ucrainei, se arată în comunicatul SBU (foto jos). 

La întrebarea noastră privind fotografiile și înregistrările video de la întâlnirile lui George Simion cu agenți FSB din Cernăuți, în vestul Ucrainei, pe care le-a invocat și fostul ministru al Apărării din R.Moldova, unionistul Anatol Șalaru, SBU a precizat, de o manieră succintă, că aceste informații sunt clasificate:  

”Sunt solicitări care se referă la informații cu acces limitat și nu fac obiectul dezvăluirii”.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Ucrainei nu a clarificat dacă va trimite sau nu către SRI și SIE probele video și foto privind legăturile lui George Simion cu serviciile secrete rusești. 

Amintim că, în vara lui 2023, Podul.ro a obținut confirmarea oficială a SBU referitoare la faptul că șeful AUR – dubiosul George Simion – avea o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul Ucrainei – detalii AICI.

Anterior, ex-ministrul Apărării din R.Moldova – l-am numit pe unionistul Anatol Șalaru – a anunțat că serviciile de informații ucrainene dețin fotografii și înregistrări video care îl surprind pe liderul AUR la întâlniri cu agenți ai Kremlinului. 

”Filmări și fotografii sunt la serviciile de informații din Ucraina. Nu știu câte dintre acestea au fost trimise la serviciul de securitate din Republica Moldova”, a declarat Șalaru. 

Și R.Moldova i-a impus parlamentarului George Simion o nouă interdicție de intrare în cel de-al doilea stat românesc. Aceasta ar expira în 2028 și a fost aplicată ca urmare a eforturilor lui Simion de a destabiliza situația din R.Moldova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.