În nota specifică terorismului rusesc, Putin amenință din nou nuclear: "Am făcut mult mai multe progrese. Suntem pregătiți!"


În nota specifică terorismului rusesc, Putin amenință din nou nuclear: "Am făcut mult mai multe progrese. Suntem pregătiți!"

În nota specifică terorismului rusesc, președintele Vladimir Putin a avertizat miercuri că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear, dacă suveranitatea sau independența sa este amenințată. 

Vorbind pentru televiziunea Russia-1 și agenția rusă de știri RIA, cu doar câteva zile înainte de alegerile din 15-17 martie, pe care este sigur că le va câștiga, președintele rus a spus că scenariul războiului nuclear nu se întrevede la orizont, adăugând nu vede ca fiind necesară folosirea armelor nucleare în Ucraina. 

"Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, desigur, pregătiți", a declarat Putin, în vârstă de 71 de ani, ca răspuns la întrebarea dacă țara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

Putin a mai zis că Washingtonul a înțeles că dacă ar desfășura trupe americane pe teritoriul Rusiei sau în Ucraina, Rusia va trata această mișcare ca pe o intervenție directă. 

"Există destui specialiști (americani) în domeniul relațiilor ruso-americane și în domeniul reținerii strategice", a spus Putin. 

"Prin urmare, nu cred că totul se îndreaptă rapid către asta (confruntarea nucleară - n.red.), dar suntem pregătiți pentru asta", a adăugat președintele rus. 

Președintele rus a mai bravat spunând că ar fi un "lucru general acceptat" că triada nucleară a Rusiei - terestră, mare și aer - este mai modernă decât oricare alta, adăugând că doar Moscova și Washington dispun de o astfel de triadă. 

"Am făcut mult mai multe progrese aici. Complexul nostru este mai modern, cu toate componentele nucleare. În general, în ceea ce privește sistemele purtătoare (ale focoaselor nucleare - n.red.), avem aproximativ paritate, dar ale noastre sunt mai moderne", a lăudat Putin depășitele sisteme ruse. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.