Marcel Ciolacu susține că a văzut „documentele secrete” care dezvăluie de ce George Simion are interdicție în R.Moldova și Ucraina. „Este o decizie administrativă întemeiată” / PODUL a obținut în exclusivitate răspunsul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pe această temă


Marcel Ciolacu susține că a văzut „documentele secrete” care dezvăluie de ce George Simion are interdicție în R.Moldova și Ucraina. „Este o decizie administrativă întemeiată”  / PODUL a obținut în exclusivitate răspunsul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pe această temă

Prietenul teroristului Omar Hayssam, Marcel Ciolacu, a fost, duminică seară, invitatul fostei RTV-iste ajunse la Digi24, Lili Ruse, ocazie cu care a susținut că a primit și văzut „documentele secrete” care arată de ce R.Moldova și Ucraina au decis să-l interzică pe liderul AUR, George Simion, pe teritoriul lor.

Reamintim că PODUL a întrebat din nou, recent, autoritățile de la Kiev dacă decid să prelungească măsura care-l vizează pe George Simion. Răspunsul a fost afirmativ și îl găsiți detaliat AICI.

„Este o decizie administrativă întemeiată”, a precizat Ciolacu. „Documentele au un regim secret, nu pot să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Doar statul căruia îi aparțin le poate face publice”, a mai spus el.

„Am avut acele discuţii, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât şi a Ucrainei, de a-şi menţine interdicţia în ceea ce-l priveşte pe domnul George Simion de a intra în R. Moldova şi în Ucraina. Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două ţări vecine”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă a avut discuţiile cu autorităţile de acolo privind interdicţia lui George Simion de a intra în Ucraina şi Republica Moldova.

„Nu îmi cereţi să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc. Este o decizie administrativă întemeiată. Ţine inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, bănuiesc că România n-a vrut să se unească şi cu Ucraina”, a răspuns Ciolacu la întrebarea privind interpretarea „semnalului” invocat.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca alegătorii din România să cunoască tot ce-i de cunoscut despre George Simion, liderul PSD a replicat: „Sunt nişte documente care nu aparţin statului român. Doar statul căruia îi aparţin le poate face publice”.

De asemenea, chestionat dacă pentru el, ca prim-ministru, ca preşedinte de partid, subiectul George Simion este închis în această chestiune, liderul PSD a răspuns: „Din punctul meu de vedere, şi al PSD, este exclusă o eventuală alianţă, coaliţie şi orice fel de angajament comun cu partidul AUR”.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT: Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că va menține și va prelungi interdicția lui George Simion de intrare în Ucraina, ”în interesul securității naționale”. Ce spune SBU despre fotografiile și înregistrările video de la întâlnirile lui Simion cu agenți FSB, la Cernăuți

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.