Vladimir Putin a fost felicitat pentru „victoria” în „alegeri” de Iran, China, Coreea de Nord, Cuba, Uzbekistan și Venezuela. Agenția rusă de stat susține că și Papa a transmis un mesaj


Vladimir Putin a fost felicitat pentru „victoria” în „alegeri” de Iran, China, Coreea de Nord, Cuba, Uzbekistan și Venezuela. Agenția rusă de stat susține că și Papa a transmis un mesaj

Iranul, China, Coreea de Nord, Uzbekistanul, Venezuela, Honduras și Cuba l-au felicitat, luni dimineață sau chiar în creierii nopții de duminică spre luni, pe Vladimir Putin pentru „victoria" în „alegerile” prezidențiale din Federația Rusă, chiar dacă, oficial, Comisia Electorală Centrală nu a numărarea voturilor.

Agenția de stat RIA Novosti  a transmis că „ministerul Afacerilor Externe al Chinei l-a felicitat pe Putin pentru victoria sa în alegeri", ministerul chinez exprimându-și încrederea că „relațiile sino-ruse vor continua să se dezvolte".

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a apreciat, că scrutinul din acest week-end „a fost un proces electoral fără cusur" care „a demonstrat democrația [națiunii] într-un mod exemplar".

„Îmbrățișăm întregul popor rus și partidul Rusia Unită", a scris președintele Venezuelei pe Twitter.

Putin a mai fost fost felicitat de guvernul cubanez, de liderul nord-coreean, Kim Jong un, de președintele Uzbekistanului, Șavkat Mirziyoyev, președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon (din 1994 aflat în funcție), premierul Myanmarului, Min Aung Hlaing, președinta Hondurasului, Xiomara Castro, și fostul președinte bolivian Evo Morales. 

Șeful Uniunii Mondiale a Vechilor Credincioși, Leonid Șevastyanov, a declarat pentru RIA Novosti că și Papa l-ar fi felicitat pe Putin pentru victoria în "alegeri".

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.