Ruskii Mir! Duma de stat a Rusiei îi va exonera pe criminali, huligani, escroci, șpăgari dar și pe alți infractori dacă aceștia vor încheia un contract cu Ministerul Apărării Rusiei pentru a participa la războiul genocidar împotriva Ucrainei. Hoardele Kremlinului. Crimele de război nu sunt doar tolerate, ci sunt încurajate și decorate


Ruskii Mir! Duma de stat a Rusiei îi va exonera pe criminali, huligani, escroci, șpăgari dar și pe alți infractori dacă aceștia vor încheia un contract cu Ministerul Apărării Rusiei pentru a participa la războiul genocidar împotriva Ucrainei. Hoardele Kremlinului. Crimele de război nu sunt doar tolerate, ci sunt încurajate și decorate

Deputații Dumei de Stat au adoptat în a doua și a treia lectură două proiecte de lege care prevăd scutirea de urmărirea penală a celor care au încheiat un contract cu Ministerul Apărării al Federației Ruse pentru a participa la războiul genocidar împotriva Ucrainei. Documentele sunt postate în baza de date electronică a Dumei. 

Primul proiect de lege modifică Codul penal și Codul de procedură penală al Federației Ruse. Potrivit acestuia, un contract cu forțele armate ruse în timpul așa-zisei ,,operațiuni militare speciale” poate fi încheiat de ruși condamnați sau cercetați, scrie vedomosti.ru. (detalii AICI)

,,Inițiativa legislativă face posibilă încheierea unui contract militar pentru cei care sunt cercetați, judecați sau împotriva cărora a fost deja pronunțată o sentință”, a declarat serviciul de ”presă” al Dumei de Stat. 

Textul proiectului prevede că acesta se aplică cetățenilor care sunt sau au fost implicați în infracțiuni de gravitate mică și medie, ceea ce ar însemna că, în Rusia puleristă, ucigașii, huliganii, escrocii, șpăgarii, șantajiștii, dar și alte elemente penale s-ar încadra perfect în aceste categorii. 

Excepție fac anumite infracțiuni împotriva siguranței publice, a fundamentelor sistemului constituțional și a securității statului. 

Proiectul îi afectează, de asemenea, pe rușii condamnați care nu au comis infracțiuni împotriva minorilor și nu au încercat să aducă atingere fundamentelor ordinii constituționale și securității statului. Persoanele asociate cu terorismul nu vor putea încheia un contract (dar asta sună ciudat, având în vedere terorismul de stat al Rusiei genocidare). În cazul unui contract cu Forțele Armate ale Federației Ruse, cazurile suspecților vor fi suspendate, iar tipul de pedeapsă al condamnaților va fi schimbat în eliberare condiționată și probațiune.

Controlul asupra comportamentului acestora va fi exercitat de comandamentul unităților militare. Am văzut deja că acest lucru nu doar că nu e posibil. În cazul în care o astfel de persoană comite din nou o infracțiune după începerea serviciului militar în baza contractului, instanța va impune o pedeapsă ținând cont de sentințele anterioare. 

Noul document a formulat mai clar principiile de ”voluntariat” (a se citi mercenariat) ale acestor persoane care se alătură forțelor armate ale Federației Ruse. Înainte de încetarea urmăririi penale, anchetatorul este obligat să explice în ce condiții va fi încetată. Persoanele trase la răspundere penală au posibilitatea de a refuza înrolarea. În acest caz, urmărirea penală va fi continuată.

Scutirea ulterioară de răspundere și anularea cazierului judiciar pentru persoanele care se înrolează în Forțele Armate prin contract vor fi posibile dacă lucrătorul contractual primește o decorație militară sau e concediat din serviciul militar pe baza anumitor motive prevăzute de Legea federală "Cu privire la serviciul militar și serviciul militar".

Ce înseamnă, la modul practic, această exonerare

Participarea la războiul genocidar al Rusiei în Ucraina le-ar permite acestor elemente penale să-și completeze dosarul nu doar cu noi infracțiuni de gravitate ”mica și medie”, pe teritoriul unui alt stat, ci cu adevărate crime de război pentru care Kremlinul nu îi va trage niciodată la răspundere, ba dimpotrivă, îi va încuraja și decora, după cum stipulează și legea aprobată de deputații ruși. Acești fascistoizi, dacă, desigur, nu se vor transforma foarte rapid în carne de tun pentru apărătorii ucraineni, vor recidiva, ucigând și torturând oameni nevinovați, violând femei și copii, săvârșind tot soiul de atrocități.  

Este evident că responsabilii militari nu vor avea nici timp, nici chef să devină ,,tutorii” sau ,,dădacele” acestor hăndrălăi. Deja există suficiente cazuri de militari ruși întorși mai demenți decât s-au dus de pe fronturile ucrainene, și care s-au transformat într-un pericol public: trag cu arma și aruncă cu grenade în civili ruși, cum o făceau și în raport cu oamenii nevinovați din Ucraina, violează și torturează femei și bătrâni... mai pe scurt, fac acasă ce au făcut sau ce vor face și în Ucraina. Iar cât îi privește pe comandanți, să nu aveți niciun dubiu – ei știu și văd fiecare crimă de război ale soldaților aflați în subordine. În armata rusă, în contextul în care Putin are nevoie de oameni, acest comportament se tolerează, încurajează și decorează. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.