VIDEO. Dronă militară căzută la Brăila! Ministerul Apărării nu spune clar despre ce fel de dispozitiv e vorba. În schimb, imaginile de la fața locului indică formarea unui crater uriaș


VIDEO. Dronă militară căzută la Brăila! Ministerul Apărării nu spune clar despre ce fel de dispozitiv e vorba. În schimb, imaginile de la fața locului indică formarea unui crater uriaș

Ministerul Apărării din România a confirmat identificarea de „elemente ale unei posibile drone”, în Insula Mare a Brăilei, fără a da însă mai multe detalii și lămuriri.

Publicația debraila.ro a postat însă imagini pe contul său de Facebook, arătând că cel mai probabil drona a explozat la impact având în vedere „craterul format cu un diametru de aproximativ 4 metri”. Imagini video mai jos!

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice,” a comunicat instituţia militară, potrivit publicației Monitorul Apărării.


 

MApN nu spune însă despre ce fel de dronă este vorba, dacă a avut loc o explozie la impact, cum susţin unii martori, dacă a apărut pe radar şi dacă aeronave militare au fost ridicate pentru a supraveghea spaţiul aerian, aşa cum a anunţat Polonia.

Rusia a lansat noaptea trecută un atac aerian la scară mare asupra Ucrainei, inclusiv în zonele de graniţă, lucru care a făcut Polonia să activeze celula de Poliţie Aeriană şi să ridice două aeronave F-16 pentru a supraveghea spaţiul aerian, după ce cu două zile în urmă o rachetă rusească a survolat timp de 40 de secunde teritoriul polonez înainte să se întoarcă în Ucraina.

Armata Română a descoperit până acum cel puţin trei drone şi de fiecare dată a fost alertată de populaţia din zonă, fără ca obiectele zburătoare să apară pe radar. O singură dată o dronă a apărut pe radar, în judeţul Galaţi, dar nu a fost şi descoperită în teren.

Ce este interesant la ultimul incident, din seara zilei de 28 martie, este faptul că unii martori ar fi văzut drona deasupra oraşului Brăila, îndreptându-se înspre Insula Mare a Brăilei, circulând de la vest spre est.

Locul prăbuşirii, în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, este la aproximativ 12 kilometri distanţă de trecerea bac, la peste 25 km de graniţă şi la aproximativ 32 km de Portul Reni din Ucraina. Sursa: monitorulapararii.ro.

CITEȘTE ȘI: Breaking! Rachete rusești, în spațiul aerian al R.Moldovei! / Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă în timpul unui atac rusesc masiv


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.