Pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO, studenții UniBuc vor simula, în Parlament, desfășurarea unei întruniri a Alianței Nord-Atlantice. Când va avea loc evenimentul organizat de SSWP și cum vă puteți înscrie


Pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO, studenții UniBuc vor simula, în Parlament, desfășurarea unei întruniri a Alianței Nord-Atlantice. Când va avea loc evenimentul organizat de SSWP și cum vă puteți înscrie

Marcând împlinirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO, think tank-ul Security Studies and World Politics, organizație studențească din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București, anunță că va organiza pe 18 aprilie, în Parlamentul României, un eveniment pe parcursul căruia studenții, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, vor simula modul în care se desfășoară o întrunire a Alianței Nord-Atlantice, mai precis a Consiliului Nord-Atlantic, pe tema strategiei de extindere a NATO (pentru a vă înscrie la simularea NATO și pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, accesați AICI pagina de Facebook a SSWP).

"Suntem încântați să anunțăm că forumul nostru va găzdui și o Simulare a Consiliului Nord-Atlantic, organizată de și pentru studenți.

Această simulare captivantă reflectă procesul de luare a deciziilor în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și este deschisă celor pasionați de securitate și diplomație.

Entuziasmat? Tema principală a simulării va fi: «Strategia de extindere a NATO».

Toți participanții vor primi un ghid de studiu cu informații și sugestii despre subiectul care va fi abordat în timpul acestei simulări, inclusiv despre poziția țării lor cu referitoare la tema menționată. Asigurați-vă că sunteți pregătiți cu argumente persuasive și abilități de oratorie de neegalat!

Ce mai aștepți? Pregătește-te pentru un exercițiu antrenant! Rezervă-ți locul acum! Sunt doar 32, așa că grăbește-te!", transmite SSWP într-o postare pe Facebook. 

De asemenea, evenimentul anunțat de SSWP va include și o conferință pe tema aderării României la NATO și a înființării acestei structuri defensive diplomatico-militare. În cadrul conferinței, vor lua cuvântul experți în domeniu (mai multe detalii AICI). 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.