Mesaj către conducerea Colegiului Tehnic ”George Barițiu” din Baia Mare: Basarabia e România! Încetați să-i mai supuneți pe elevi la poliție politică!


Mesaj către conducerea Colegiului Tehnic ”George Barițiu” din Baia Mare: Basarabia e România! Încetați să-i mai supuneți pe elevi la poliție politică!

Pentru conducerea Colegiului Tehnic ”George Barițiu” din Baia Mare (care a sancționat un elev pentru difuzarea mesajului ”Basarabia e România” / detalii AICI):

Regele Mihai I al României:

"Basarabia nu poate şi nici nu trebuie să fie independentă faţă de România, ca de altminteri nici un alt pământ românesc. (...) Fără Basarabia, România nu este un lucru întreg. Cele mai multe suferinţe ale ei chiar de aici se trag. Românii au început să afle care e cauza principală a nemulţumirii lor. Ei vor Basarabia aşa cum un organism vătămat vrea să se vindece şi astfel să-şi recapete integritatea”.

Senatul SUA, Rezoluția 148 din 28 iunie 1991:

”Aşadar, să fie decis, în momentul de faţă, că este convingerea Senatului că Guvernul Statelor Unite trebuie

1) Să susţină dreptul la autodeterminare al poporului Moldovei şi al Bucovinei de Nord, ocupate de Uniunea Sovietică, şi să emită o declaraţie cu acest scop; şi

2) Să susţină eforturile viitoare ale Guvernului Moldovei să negocieze în mod paşnic, dacă aceasta le este voia, reunificarea României cu Moldova şi cu Bucovina de Nord, după cum s-a stabilit în Tratatul de Pace de la Paris din 1920, în normele predominante ale dreptului internaţional şi în conformitate cu Principiul 1 al Actului Final de la Helsinki”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.