Absurditatea regimului nord-coreean: Kim Jong un nu le permite nord-coreenilor să își poarte gențile cum vor. Ce pedepse riscă cei ce nu se conformează codului vestimentar comunist


  • ACP
  • Apr 5, 2024 16:43
  • 657
Absurditatea regimului nord-coreean: Kim Jong un nu le permite nord-coreenilor să își poarte gențile cum vor. Ce pedepse riscă cei ce nu se conformează codului vestimentar comunist

Regimul nord-coreean impune un control atât de strict asupra vieților cetățenilor încât chiar orice abatere a acestora de la modul de a se purta, de a vorbi, ori de a se îmbracă, ce nu corespunde celui agreat de comuniști poate atrage pedepse aspre. Există inclusiv o lege care impune acest control strict asupra vieții nord-coreenilor – Legea de Respingere a Gândirii și Culturii Reacționare, care își propune să elimine o posibilă invazie a așa-zisului comportament capitalist.

Nimeni nu are voie să folosească cuvinte împrumutate din limba engleză, femeilor li se impune să nu poarte pantaloni scurți, iar cuplurile care se căsătoresc sunt descurajate puternic să țină o petrecere de nuntă.

Purtatul unei genți cu curea pe umăr poate aduce probleme, deoarece conducerea comunistă spune că așa se poartă gențile în Coreea de Sud, așadar în capitalism. Nord-coreenii trebuie să poarte geanta pe spate sau într-o mână, conform codului impus de conducerea de la Phenian.

Cei care sunt prinși că își poartă gențile pe umăr pot fi dați afară de la școală ori pot ajunge chiar să fie trimiși la centrele de muncă forțată, pentru că îndrăznesc să își poarte bagajul aproape de șolduri, conform celor spuse de surse care au vorbit pentru Radio Free Asia (RFA).

O sursă din Coreea de Sud a relatat că administrația de la Universitatea de Educație Pyongsong și Colegiul de Formare a Profesorilor a anunțat la ceremonia de deschidere a școlii că de acum înainte, oricine care poartă o geantă pe umăr va fi pedepsit pentru răspândirea culturii "marionetelor" sud-coreene, un termen ce face aluzie la o imaginară subordonare totală a Coreei de Sud față de Statele Unite.

Un rezident al provinciei Hamgyong Sud a relatat pentru RFA că "o patrulă organizată de Liga Tineretului Patriotic Socialist a luat măsuri împotriva unui student care purta o geantă pe o parte la poarta principală a Universității de Medicină Hamhung". 

"Acesta este primul caz de represiune împotriva studenților pentru felul în care poartă bagajele", a mai spus el sub condiția anonimatului, adăugând că represiunea va continua până pe 15 aprilie, Ziua Soarelui, o sărbătoare majoră în Coreea de Nord, care comemorează viața bunicului liderului Kim Jong Un, fondatorul național Kim Il Sung. (sursa: AICI)

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.