Delirul lui Dughin: „Ierusalimul va fi rusesc sau nu va exista deloc!” / Ideologul „lumii ruse” îndeamnă la declanșarea unui război cu Israelul pe motiv că ar fi momentul ideal, având în vedere că SUA sunt ocupate cu susținerea Ucrainei


Delirul lui Dughin: „Ierusalimul va fi rusesc sau nu va exista deloc!” / Ideologul „lumii ruse” îndeamnă la declanșarea unui război cu Israelul pe motiv că ar fi momentul ideal, având în vedere că SUA sunt ocupate cu susținerea Ucrainei

Unul dintre cei mai cunoscuți „gânditori” ai Federației Ruse, controversatul Aleksandr Dughin, catalogat adesea drept principalul ideolog al așa-numitei „lumii ruse” care s-a impus și ca principală viziune a dictatorul Vladimir Putin, a emis recent un nou delir imperialist, solicitând ocuparea Ierusalimului.

,,Orașul rusesc este mama tuturor orașelor. Ierusalimul va fi rusesc sau nu va exista deloc. Și Majestatea Sa Kitovras va domni acolo. Așa spune Cartea secretă a porumbeilor, Cartea adâncurilor. Țarul rus este țarul tuturor țarilor”, a scris Dughin pe canalul său de Telegram.

Kitovras este un monstru mitic centaur care a fost menționat în apocrifele rusești din secolul al XIV-lea. Dughin este un antisemit complet și nu ascunde acest lucru. În special, el a acuzat anterior Israelul de implicare în atacul terorist de la complexul Crocus City Hall de lângă Moscova, arătând că Mossad-ul ar avea legături cu ISIS, scrie publicația dialog.ua.

„Israelienii au reușit cândva să încheie o înțelegere secretă cu ISIS în Siria și i-au finanțat pe islamiști împotriva lui Assad", a mai scris Dughin adăugând că Israelul menține „contacte" cu filiala IS din Afganistan, Wilayat Khorasan, presupusa organizatoare atacului de la Crocus. Anterior, Dughin solicitase Kremlinului să sprijine Hamas „până la distrugerea completă a Israelului”.

În opinia sa, Teheranul „are toate motivele să înceapă un război cu Israelul cât mai curând posibil".

„Iranul nu are altă opțiune decât să atace Israelul. Cu toate forțele Rezistenței. Acest război va fi început de șiiți, dar la un moment dat nu poate să nu devină un război al tuturor musulmanilor", a mai spus Dughin.

„Trebuie să luăm în considerare momentul: Biden nu vrea deloc, deoarece prioritatea lui sunt alegerile și susținerea Ucrainei împotriva noastră, dar lui Trump, pe de altă parte, nu-i pasă de noi, iar Israelul este scump.... SUA și NATO se vor implica cu siguranță, dar cu mare reticență. Între timp, noi vom cuceri Kievul și ne vom întări dramatic. Acolo va veni Trump sau va începe un război civil în SUA. Și lumea va fi deja diferită", continuă Dughin.

Antisemitismul și xenofobia, care au fost întotdeauna prezente în Rusia, se intensifică acum pe fondul războiului, având în vedere că liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, este evreu și urmaș de victime ale nazismului, fapt care nu a împiedicat propaganda de la Moscova să-i atribuie, în mod fals, practici naziste contra minorității ruse. 

Pe lângă propagada care a emis cele mai respingătoare etichete și mai naucitoare teorii conspiraționiste, și înalții oficiali ai Rusiei își permit din ce în ce mai mult și mai des să exprime declarații antisemite.

Aberația lui Dughin cu privire la Ierusalim a fost comentată de omul de afaceri ruso-israelian Leonid Nevzlin pe Telegram, declarându-se revoltat că autoritățile israeliene continuă să coopereze cu Moscova.

,,Diplomații israelieni continuă să se întâlnească cu oficialii ruși și să mențină relații bilaterale. Deoarece nici atacul asupra Ucrainei, nici antisemitismul constant din buzele conducerii de vârf de la Kremlin nu i-au oprit, atunci atacul real asupra suveranității israeliene va supraviețui probabil", a precizat Nevzlin.

Un ofițer al Forțelor de Apărare ale Israelului, bloggerul Yigal Levin a vorbit și el pe Telegram. El i-a amintit lui Dughin că Ierusalimul a existat cu mult înainte ca civilizația să apară pe teritoriul Rusiei. Drept dovadă, bloggerul a citat o scrisoare a regelui Ierusalimului către Egipt, care a fost scrisă încă din secolul al XIV-lea î.Hr.

„Când în locurile Moscovei existau mlaștini impenetrabile și trăiau oameni semi-sălbatici (dacă trăiau acolo), viața și civilizația erau deja în plină desfășurare la Ierusalim". a scris bloggerul israelian.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.