VIDEO. Revoluționarul și activistul Marian Ceaușescu a fost ridicat abuziv din stradă de jandarmi și dus la Secția 3, deși avea toate documentele de identitate asupra sa. Motivul real? L-a huiduit zdravăn pe Klaus Iohannis / Ce amendă a primit cel mai vocal protestatar


VIDEO. Revoluționarul și activistul Marian Ceaușescu a fost ridicat abuziv din stradă de jandarmi și dus la Secția 3, deși avea toate documentele de identitate asupra sa. Motivul real? L-a huiduit zdravăn pe Klaus Iohannis / Ce amendă a primit cel mai vocal protestatar

Revoluționarul Marian Tivilic Moroșanu, zis și „Ceaușescu”, cea mai cunoscută voce civică a momentului, a fost împiedicat, miercuri, să-și exercite dreptul constituțional la liberă exprimare de către reprezentanți ai Jandarmeriei Române, în zona Cercului Militar din București, unde era așteptat președintele Klaus Iohannis. 

Înainte de a fi urcat în mașina Jandarmeriei și dus la Secția 3 de Poliție, deși avea actul de identitate asupra sa și l-a prezentat, în acord cu prevederile legale organelor milițienești, Ceaușescu a reușit să-i strige corecte câteva cuvinte liderului catastrofal de la București:

„Iohannis, ești un gunoi! Ne-ai mințit, băăă, ia Codul Bunelor Maniere! Ești un nimeni pentru noi! Trădătorule, ești un gunoi! Gunoiule, Turistule! Vedea-te-aș în pușcărie! A intrat în interior să se felicite cu escroci ca el. Îl așteptăm la ieșire!”. Dar, așa cum am specificat mai sus, acest lucru nu a mai fost posibil pentru că activistul a fost urcat într-un Duster al Jandarmeriei și dus la o secție de poliție mai îndepărtată, întrucât cea mai apropiată secție (Secția 1) - așa cum prevede legea - era mult prea aproape de Cercul Militar, iar Ceaușescu putea ajunge ușor înapoi.

La ieșirea din Secția 3, Marian Ceaușescu a anunțat că a fost amendat cu 300 de lei.

PODUL protestează vehement față de măsurile abuzive ale Jandarmeriei împotriva lui Marian Ceaușescu a cărui activitate civică este remarcabilă, non-violentă și care, printre altele, este colaboratorul nostru de cursă lungă. Apreciem că Jandarmeria i-a încălcat dreptul la liberă exprimare și credem că autorii acestui abuz și superiorii de la care au primit ordin ar trebui să suporte rigorile legii.




„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.