Nicușor Dan, replică acidă pentru doctorul PNL PSD Cătălin Cîrstoiu care afirmase infatuat că Bucureștiul are o „singură patologie – lenea” / Primarul Capitalei: „Să vedem proiecte. Concursul de metafore mai târziu ” / O investigație de presă arată că dr Cîrstoiu a încălcat legea consultând pacienți la clinica privată a soției


Nicușor Dan, replică acidă pentru doctorul PNL PSD Cătălin Cîrstoiu care afirmase infatuat că Bucureștiul are o „singură patologie – lenea” / Primarul Capitalei: „Să vedem proiecte. Concursul de metafore mai târziu ” / O investigație de presă arată că dr Cîrstoiu a încălcat legea consultând pacienți la clinica privată a soției

Primarul Capitalei Nicuşor Dan i-a transmis candidatului coaliţiei pesedisto-liberale la PMB, Cătălin Cîrstoiu, în contextul în care medicul a spus că edilul general are „diagnostice multiple ale unei singure patologii - lenea”, că deocamdată să vedem proiectele pentru Bucureşti”, iar „concursul de metafore, mai târziu”, scrie news.ro.

„Concursul de metafore mai târziu. Deocamdată să vedem proiecte pentru Bucureşti”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat despre faptul că medicul şi candidatul PSD şi PNL la Primăria Capitalei Cătălin Cîrstoiu a spus că primarul general are diagnostice multiple ale unei singure patologii şi anume „lenea”, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri pe pe  Bulevardul I.C. Brătianu din Capitală.

Candidatul PSD - PNL la Primăria Municipiului Bucureşti Cătălin Cîrstoiu a declarat, marţi la conferinţa de alegeri de la PSD Bucureşti, că Nicuşor Dan are „diagnostice multiple ale unei singure patologii: lenea” şi a adăugat că, în anul 2024, când ar trebui să se vorbească despre smart city, în Bucureşti sunt discutate„lucruri primare”, precum traficul şi apă caldă.

CITEȘTE ȘI: Tatăl medicului-candidat Cătălin Cîrstoiu le-a furnizat, în iunie 1990, minerilor bătăuși autobuze pentru București și bâtele cu care au fost schilodiți sute de bucureșteni / Candidatul PSD PNL la PMB: „Cinstit, modelul meu în viața aceasta a fost tata!”

Între timp, o investigația realizată de Hotnews.ro dezvăluie că medicul-manager-candidat este susceptibil de încălcarea legii, arătând că o serie de documentele contabile și medicale intrate în posesia publicației dovedesc că, în octombrie 2023, cel puțin un pacient a fost consultat de Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care este deținută de dr. Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția sa. În aceeași zi, au fost consultați mulți alți oameni, susține pacientul-sursă, în mărturia sa pentru jurnaliști. Dr Cîrstoiu era în 2023, ca și acum, managerul general al SUUB.

„Funcția de manager general este incompatibilă cu: exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară (...)”, conform Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, mai arată Hotnews.ro. Investigația poate fi citită integral AICI.

„În octombrie 2023, aveam nevoie de o a doua opinie, pentru o problemă de sănătate pe care o aveam și pe care nu reușeam să o elucidez”, a povestit pacientul. ”Am luat legătura cu un medic care îl cunoaște pe doctorul Cătălin Cîrstoiu. Cîrstoiu era un medic ortoped cunoscut și apreciat”. Știa că doctorul lucrează la Spitalul Universitar de Urgență din București, pe splaiul Dâmboviței, la Eroilor. Pacientul a fost înștiințat să vină nu la spitalul de stat, ci în altă parte.

„Un medic rezident al lui Cătălin Cîrstoiu, de la Spitalul Universitar mi-a dat un mesaj în care mi-a spus să merg la clinica ANEMONA”. HotNews a consultat schimbul de mesaje dintre pacient și medicul rezident de la Universitar, care confirmă ce spune pacientul.

CITEȘTE ȘI: Candidatul PSD PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, umblă cu gărzi de corp și devine incoerent când este întrebat despre implicarea tatălui său în mineriada din iunie 1990 / Marian Ceaușescu dezvăluie câte autobuze a pus Ion Cîrstoiu la dispoziția minerilor bătăuși

Sursa: Hotnews.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.