VIDEO. Investigație captura.ro: Primarul Piedone și fiul său, ales deputat pe listele PSD, au fost păziți de membri ai temutei grupări interlope „Clanul Sportivilor” la un eveniment electoral recent


VIDEO. Investigație captura.ro: Primarul Piedone și fiul său, ales deputat pe listele PSD, au fost păziți de membri ai temutei grupări interlope „Clanul Sportivilor” la un eveniment electoral recent

Publicația captura.ro a reușit să-i identifice pe doi dintre bodyguarzii care au asigurat paza primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, „locomotiva” electorală a dubioasei formațiuni înființate de securistul Dan Voiculescu, și a fiului acestuia, gângavul Vlăduț – „Cap de Piatră” -, la un eveniment al romilor organizat recent în Parcul Sebastian (Cartierul Rahova) unde controversatul edil a fost primit ca un superstar. Este vorba despre Robert Bubu și Alexandru Radnev zis “Ghiaurul”, coordonați de doi dintre veteranii cei mai de temut al grupării criminale, aflați ani de zile în război cu Clanul Cămătarilor, scrie captura.ro. Detalii ample mai jos! VIDEO la finalul textului!

Reamintim, de asemenea, investigația hotnews.ro care a relevat faptul că Primăria condusă de Piedone (și familia sa) a atribuit contracte de milioane de euro unui firme de pază deținute de un apropiat de-al său, Ionel Tucmuruz, membru PUSL, fost polițist condamnat pentru corupție și prezent în vacanțe cu interlopul Nuțu Cămătaru. 

Tucmuruz, fost adjunct al Secției 14 de Poliție din Capitală, a fost condamnat în 2018 la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență, infracțiune de corupție, cu suspendarea executării condamnării. În prezent, fostul polițist apare la evenimentele politice ale PUSL cu Piedone. Pe site-ul PUSL, Tucmuruz e prezentat drept secretar general adjunct al partidului. Oamenii din PS5 îl numesc pe Tucmuruz „consilier al primarului”. Detalii AICI

CITEȘTE ȘI: Piedone și fiul său – poreclit ”Cap de Piatră”, pentru că nu e în stare să lege nici măcar două cuvinte – au umplut cu semnături false listele de susținători ai candidaților PUSL pentru PE. Multe informații personale au fost preluate din bazele de date ale unor instituții publice, dar și din cele ale unor cabinete medicale, firme de pază sau salubrizare

Redăm integral precizările captura.ro/facebook cu privire la colaborarea dintre Clanul Sportivilor și primarul Piedone (VIDEO la finalul textului!): 

„Doi dintre luptătorii grupării l-au flancat sâmbătă (6.04.2024), la un eveniment organizat în cartierul bucureștean Rahova, pe candidatul PUSL la Primăria Capitalei și pe fiul acestuia (deputatul Vlad Popescu Piedone, competitor și el la Sectorul 5).

Cine sunt bodyguarzii:

Robert Bubu e tipul solid, ras în cap, nedezlipit de Piedone Senior. Coboară împreună cu acesta din autobuzul electoral și, cât durează paranghelia, execută vigilent pază de corp pentru candidat. Racordat la garda veche a Clanului Sportivilor, prin intermediul cărora vinde neoficial servicii de protecție în diverse conflicte de afaceri, Bubu prestează ca bouncer și bodyguard. Se antrenează, de regulă, în sălile de sport din cartierul Berceni, controlate de șefii clanului.

Alexandru Radnev zis “Ghiaurul”, fost luptător MMA, îl securizează în mulțime pe Piedone Junior și acoperă totodată un perimetru mai larg. Radnev a debutat în sporturile de contact după vârsta de 30 de ani, fiind anterior jucător de polo pe apă. Înainte de pandemie, a evoluat în gale românești precum ”Superkombat” și ”Dynamite”, unde a intrat în ring la categoria grea. Muncește în mod tradițional ca bodyguard înrolat în brigăzile clanului.

Pentru cine lucrează, de fapt, “mușchii lui Piedone”:

Coordonatorii lui Bubu și Radnev sunt veterani ai Clanului Sportivilor: Alexandru Vasile zis Spadafora și Eusebiu Diaconescu zis Sebi. 

Condamnat la ani grei în dosarele de crimă organizată ale grupării din Berceni, Alex Spadafora s-a remarcat în tandem cu fratele său (Gabriel Vasile zis tot Spadafora) în războaiele de anduranță purtate cu Clanul Cămătarilor, rivalii dintotdeauna ai Sportivilor. Acum un deceniu, de pildă, Alex a fost împușcat în plămân la un scandal cu oamenii lui Nuțu.

Frații Spadafora s-au impus de mici ca smardoi în Berceni și au ajuns atât de respectați în industria interlopă, încât se compun manele cu faptele lor de vitejie. Sunt o piatră de temelie a Clanului Sportivilor, format la începutul anilor 2000, când bătrânul boxeur Coco Anghel organiza în sistem bicefal lupii tineri din cartier (sub comanda lui Cristian Roșca și Robert Nica). 

Tot de atunci, face parte din clan și “veteranul” Sebi Diaconescu, afin cu Alex Spadafora, alături de care conduce brigada lui Bubu & Radnev (oamenii-zid din jurul lui Piedone). Tot pentru ei lucrează și Valentin Bordianu zis Pistolarul, campion la kickboxing și selectat de Mike Tyson să-i fie bodyguard în București, la niște petreceri.

Pe lângă recuperări, intervenții sau servicii VIP, aceeași echipă păzește și Hanul Haiducilor (ștrandul Văcărești), un loc emblematic în istoria Clanului Sportivilor.

Notorii în underground (și asumate pe TikTok) sunt totodată alianțele lui Spadafora și Sebi Diaconescu cu Mircea Nebunul (Emil Băluș), lider din generația a doua a clanului, urmărit acum internațional. 

Frații lui Mircea Nebunul, toți porecliți după el, reprezintă azi un pol de putere în lumea interlopă din sudul Capitalei. Unul dintre aceștia, Vasile Băluș zis Sile Nebunul, apare inclusiv în poze cu bodyguarzii lui Piedone (și șefii lor de echipă).

Cine a organizat evenimentul din Rahova, vizitat de Piedone weekendul trecut: 

E vorba despre festivalul cu muzică lăutărească din parcul Sebastian din București, care a avut loc de Ziua Internațională a Romilor. Organizatorii evenimentului au fost Nicolae Păun (ex-deputat) și asociația pe care o prezidează (Partida Romilor „Pro-Europa”). 

Poreclit Niki Scorpion, după complexul comercial pe care îl deține în piața Rahova, Nicolae Păun s-a înscris săptămâna trecută în PUSL (fondat de Dan Voiculescu). Este prieten cu Piedone de peste 40 de ani și influent în comunitățile de romi din Ferentari.

Păun era încă deputat al Partidei Romilor în 2016, când a stat în arest aproape trei luni, acuzat fiind de procurorii DNA că ar fi deturnat bani europeni destinați romilor prin intermediul asociației pe care o conduce și a firmei sale de familie. Dosarul cu prejudiciu de 15 milioane de lei, care l-a vizat inclusiv pe Mădălin Voicu, fost deputat PSD, a fost retrimis de instanță la DNA pentru refacerea urmăririi penale.”


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.