În urma unui atac efectuat de forțele israeliene, trei dintre fiii șefului biroului politic al grupării Hamas și mai mulți nepoți de-ai săi au fost uciși


  • ACP
  • Apr 11, 2024 20:01
  • 500
În urma unui atac efectuat de forțele israeliene, trei dintre fiii șefului biroului politic al grupării Hamas și mai mulți nepoți de-ai săi au fost uciși

Trei dintre fiii șefului biroului politic al grupării Hamas, Ismail Haniyeh, alături de patru dintre nepoții săi, au fost uciși într-un atac aerian israelian efectuat miercuri asupra Gaza, chiar în ziua sărbătorii musulmane Eid al-Fitr. 

Haniyeh a confirmat pentru presă "martiriul celor trei fii ai mei și al unora dintre nepoții mei", iar fiul cel mare al lui Haniyeh a precizat într-o postare pe Facebook că cei trei dintre frații săi au fost uciși. 

"Mulțumesc lui Dumnezeu care ne-a onorat prin martiriul fraților mei, Hazem, Amir și Mohammad și al copiilor lor", a scris Abdel-Salam Haniyeh pe Facebook.

Cei trei frați au fost uciși după ce mașina în care se aflau a fost bombardată în tabăra de refugiați Al-Shati din Gaza, unde se aflau pentru a-și vizita niște rude în ziua sărbătorii musulmane, conform declarației unor oficiali ai Hamas.

"Nu există nicio îndoială că acest inamic criminal este condus de spiritul răzbunării, al crimei și al vărsării de sânge și nu respectă niciun standard sau lege", a zis Haniyeh pentru presă, adăugând că Israelul a ucis 60 de membri ai familiei sale începând cu 7 octombrie, când a avut loc criminalul atac de mare anvergură al Hamas asupra Israelului.

Israelul consideră întreaga conducere Hamas drept teroriști, acuzându-i pe Haniyeh și pe alți lideri că ar continua să "tragă sforile organizației teroriste Hamas".

Șeful politic Ismail Haniyeh spune că Hamas nu își va schimba poziția în discuțiile de încetare a focului după ce Israelul i-a ucis fiii și nepoții sai în atacul din prima zi a sărbătorii Eid al-Fitr. Hamas dorește încetarea operațiunilor militare israeliene și retragerea din enclavă a forțelor israeliene, dar și permisiunea palestinienilor strămutați să se întoarcă acasă. (sursa: Al Jazeera)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.