Inculpatul ”justițiar”


Inculpatul ”justițiar”

Inculpatul kuliokar (pungaș) Igor Dodon, tot el cel mai antinațional președinte pe care l-a avut vreodată Republica Moldova, minte cu nerușinare (în tradiționala manieră care-l caracterizează plenar) și debitează din nou enormități de genul: “chiar mi-aș dori ca dosarul meu la CEDO ca și altele asemenea, depuse de oamenii noștri la Strasbourg, să-i determine în sfârșit pe judecătorii și procurorii noștri să înțeleagă că ei nu sunt instrumente în mâna politicienilor”.

Oare nu kuliokarul Dodon, contrar legilor în vigoare, a mers la sediul Procuraturii Generale să-l prezinte pe noul procuror general Alexandr Dmitrievici Stoianoglo, de parcă concursul pentru această funcție n-ar fi fost organizat de ministerul Justiției și de Consiliul Superior al procurorilor (CSP)? 

Din punct de vedere legal, președintele CSP trebuia să-l prezinte pe noul procuror general, dar Dodon a vrut să demonstreze, după fuga lui Plahotniuc, cine-i stăpânul adevărat al justiției de la noi.

Fariseul kirillist acuză procurorii și judecătorii că se lasă influențați de decidenții politici, dar exact el proceda în aceeași manieră. Stoianoglo a fost colacul de salvare a inculpatului Dodon, scopul principal al căruia a fost protejarea lui Dodon și a ortacilor socialiști care figurau în dosarele “Kuliok” și ”Bahamas”. Nu întâmplător “prezidentu’ tușoncelor” și a plimbărilor "evlavioase" pe muntele Athos cu insistență îl promovează candidat la președinția Republicii Moldova pe Stoianoglo. Cu certitudine, ambii fac parte din scenariile Kremlinului și ale serviciilor sale secrete.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.