Zelenski i-a vizitat și i-a decorat pe militarii ucraineni răniți care primesc îngrijiri medicale în nordul Bucovinei: ”Vă mulțumim pentru serviciul dumneavoastră și pentru apărarea Ucrainei!”


Zelenski i-a vizitat și i-a decorat pe militarii ucraineni răniți care primesc îngrijiri medicale în nordul Bucovinei: ”Vă mulțumim pentru serviciul dumneavoastră și pentru apărarea Ucrainei!”

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a avut, ieri, o zi încarcată la Cernăuți, în nordul Bucovinei, acolo unde a prezidat Congresul Mondial al Ucrainenilor, a discutat cu mai mulți studenți, inclusiv ai Universității Naționale ”Iuri Fedkovîci” din Cernăuți, și i-a vizitat și decorat pe militarii ucraineni răniți care primesc îngrijiri medicale în regiune. 

"M-am întâlnit cu studenții de la universitățile din Cernăuți. Am vorbit despre țara noastră, despre viitorul ei și despre cum va arăta pacea pentru Ucraina. A fost o conversație sinceră. Mulțumesc fiecărei persoane care a participat la întâlnire. Vă mulțumesc pentru comunicare!", a scris președintele ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Tot în prima parte a zilei, Zelenski s-a întâlnit cu o delegație a Congresului Mondial Ucrainean (СКУ) condusă de Paul Grod, la Cernăuți. Această conversație precede Summit-ul Congresului Mondial al Ucrainenilor care va avea loc la București, scrie portalul 24tv.ua – detalii AICI

"Întâlnirea noastră este un semnal foarte important pentru comunitățile partenerilor noștri. Este un semnal important de sprijin pentru ucrainenii care ne apără țara în fiecare zi, precum și pentru civili", a punctat președintele.

Subiectul principal al reuniunii Congresului Mondial al Ucrainenilor a fost susținerea formulei de pace inițiate de președintele Zelenski, precum și aderarea Ucrainei la NATO și la Uniunea Europeană.

"Suntem cu toții mândri că suntem ucraineni. Iar astăzi, ucrainenii au ajuns în prim-plan ca fiind cei mai curajoși oameni din lume", a remarcat Paul Grod, citat de radiosvoboda.org – detalii AICI.  

Președintele Congresului i-a prezentat lui Zelenski proiectele organizației "Unite With Ukraine", care a strâns aproximativ 60 de milioane de dolari pentru Forțele Armate ale Ucrainei, și ale "Energize Ukraine" - o inițiativă care sprijină reconstruirea sistemul energetic al Ucrainei.

Într-o altă postare, Zelenski a relatat despre o vizită la un spital din Cernăuți unde mai mulți militari ucraineni răniți primesc îngrijiri medicale, scrie portalul local de știri molbuk.ua – detalii AICI

”În Cernăuți, i-am vizitat pe soldații noștri răniți care primesc îngrijiri medicale. Este întotdeauna o onoare să fiu alături de apărătorii noștri, să vorbesc cu ei și să le înmânez decorații. Vă mulțumim pentru serviciul dumneavoastră și pentru apărarea țării noastre! Sunt mândru de medicii noștri. Vă mulțumesc că îi readuceți la viață pe militarii noștri care apără Ucraina. Vă mulțumesc pentru această luptă!", se arată în postare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.