Iranul face pasul înapoi și anunță că nu dorește continuarea ostilităților împotriva Israelului


Iranul face pasul înapoi și anunță că nu dorește continuarea ostilităților împotriva Israelului

În urma atacului de duminică, șeful Statului Major al Forțelor Armate iraniene – generalul-maior Mohammad Bagheri – a spus că țara sa nu intenționează să continue operațiunea împotriva Israelului, operațiune care a fost încheiată duminică. 

„Vedem această operațiune ca un rezultat complet, iar această operațiune s-a încheiat în opinia noastră și nu avem nicio intenție de a continua operațiunea”, a punctat Bagheri, avertizând Israelul că, dacă va întreprinde vreo măsură suplimentară împotriva Iranului, „următoarea operațiune va fi mult mai extinsă”

El a explicat că motivul atacului a fost faptul că „regimul sionist a trecut linia roșie” într-un mod care nu poate fi tolerat, odată cu atacul asupra consulatului iranian din Damasc. 

Acțiunile Israelului, a precizat generalul, nu ar fi putut rămâne fără răspuns. 

Bagheri a explicat că armata iraniană nu a atacat centrele populate, ci a vizat în special un „centru mare de informații” și baza aeriana Nevatim, despre care a spus că a găzduit avioanele de vânătoare F-35 care ar fi fost implicate în raidul asupra consulatului din Damasc. 

El a adăugat că ambele baze ar fi fost distruse, deși acest fapt nu a fost confirmat iar Israelul a declarat anterior că 99% dintre dronele și rachetele iraniene au fost doborâte. Au fost recunoscute din partea Israelului doar daune minore la una din bazele militare vizate de atacul iranian. 

Ministrul iranian de Externe – Hossein Amir-Abdollahian –, a declarat, adresându-se duminică grupului de ambasadori și șefi ai misiunilor externe cu reședința la Teheran: „Nu căutăm să vizăm (cu atacurile – n. red.) oamenii și bazele americane din regiune și nu salutăm extinderea tensiunilor”

”Vom viza bazele americane dacă sunt folosite pentru a ajuta agresiunea sionistă”, a mai spus el – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.