Fostul lider al AUR Vaslui lansează acuzații grave la adresa lui George Simion și a lui Marius Lulea care s-ar fi certat, în realitate, de la bani: „Îi cunosc bine pe amândoi! Sunt lacomi la bani” / „Întrebați-l pe Simion ce a făcut cu zece milioane de euro. Caravana medicală a fost susținută din cotizații și donații, nu din subvenția de la stat. Deci unii plătesc, alții fură pe față”


Fostul lider al AUR Vaslui lansează acuzații grave la adresa lui George Simion și a lui Marius Lulea care s-ar fi certat, în realitate, de la bani: „Îi cunosc bine pe amândoi! Sunt lacomi la bani” / „Întrebați-l pe Simion ce a făcut cu zece milioane de euro. Caravana medicală a fost susținută din cotizații și donații, nu din subvenția de la stat. Deci unii plătesc, alții fură pe față”

După ce George Simion a decis să încredințeze, în mod surprinzător, gestionarea filialei AUR Vaslui unui apropiat al liberalului Nelu Tătaru, membrii fondatori ai organizației locale și liderii de facto ai acesteia, Ion Filimon (despre care PODUL a mai scris în trecut AICI) și partenera sa de viață, deputata Raisa Enachi, au întrerupt orice fel de colaborare cu AUR. Mai mult, Ion Filimon scrie constant, pe pagina sa de Facebook, despre Simion și culisele AUR în termeni deloc măgulitori. 

Chiar dacă are un trecut dubios, cu o condamnare neispășită în R.Moldova, Ion Filimon a fost devotat formațiunii conduse de George Simion, pe care a susținut-o inclusiv financiar, până când liderul AUR a luat decizia de a-l îndepărta subit, în ciuda faptului că era influent, respectat și apreciat de membrii AUR Vaslui. 

AUR Vaslui a fost încredințată, în mod straniu, lui Lucian Timofticiuc, patronul dubios al publicației Vremea Nouă, care a făcut inclusiv parte din cabinetul lui Nelu Tătaru când acesta a ocupat funcția de  ministru al Sănătății. Ulterior, tot datorită legăturilor strânse cu Tătaru, Timofticiuc a ajuns membru în Consiliul de Administrație la Antibiotice Iași. 

După încheierea colaborării cu AUR, revoltat de tratamentul la care a fost supus și pentru că formațiunea a fost încredințată lui Timofticiuc, Ion Filimon a decis să facă, pe pagina sa de Facebook, dezvăluiri din culisele formațiunii, aratând gândirea, lăcomia, vulnerabilitățile și modul de acțiune ale lui Simion și ale colaboratorilor acestuia. 

Până și Filimon susține acum despre fostul său lider că ar fi conectat cu serviciile secrete, dar arată mai ales că șeful AUR este un personaj lacom la bani care ar fi deturnat inclusiv fonduri de ordinul milioanelor de euro destinate oficial caravanei medicale cu care AUR a făcut turul țării. Cam în aceiași termeni îl descrie și pe dubiosul antreprenor Marius Dorin Lulea, îndepărtat recent din funcția de prim-vicepreședinte al AUR pentru că s-ar fi opus candidaturii rusofilului Cozmin Gușă la Primăria Capitalei - „un individ lacom la bani” -, lăsând să se înțeleagă că, în realitate, George Simion și fostul său angajator s-au tensionat de la bani (PODUL a scris în mai multe rânduri despre dubiosul Lulea iar linkurile către unele articole mai relevante le găsiți la finalul textului).

Surse politice și din presa vasluiană au declarat pentru PODUL că Filimon, care derulează și el afaceri în România, a scos bani serioși din propriul lui buzunar pentru filiala din Vaslui a AUR, plătind inclusiv pentru articole favorabile în presa locală, deci suntem tentați să apreciăm că știe ce vorbește apropo de bani și lăcomii. În captura de mai jos aveți câteva dintre comentariile publice ale lui Filimon („Hotelul Rahova” menționat de el într-unul din comentarii este, de fapt, hotelul Racova al afaceristului vasluian Adrian Porumboiu care, conform surselor noastre, s-ar fi dus și el la Simion cu o sumă importantă de bani pentru a-i propune o înțelegere):

 

 

CITEȘTE ȘI: Deputata Raisa Enachi și iubitul său, infractorul Ion Filimon, vechi și devotați colaboratori ai lui George Simion, au părăsit AUR, acuzând că filiala locală din Vaslui a fost predată unui afacerist controlat de liberalul Nelu Tătaru

Adevăratul fondator al AUR, Marius Lulea, dezvăluiri incredibile într-un interviu luat pe stradă: „Sunt vaccinat. Jumătate dintre parlamentarii AUR sunt!” / „N-am avut nicio problemă să iau bani de la guvernul rus” . Lulea este reprezentat în instanță de un membru al USR

Înregistrări bombă din cloaca politică SOS-AUR! Silvestru Șoșoacă se plânge că soția sa, senatoarea SOS, este rusofilă pe „gratis”, în timp ce Marius Lulea și George Simion (AUR) spală, în România, câte șase milioane de euro pe an, „banii mafiei ruso-transnistrene” / „Să-ți dea și ție măcar 600.000 din ei că tot ești paravanul lor”

George Simion a devenit incoerent când jurnalistul Mălin Bot i-a cerut să explice cum a ajuns fostul său patron, Marius Dorin Lulea, să renoveze clădirea Federației Ruse. „Spune de întâlnirile cu agenții FSB de la Cernăuți și Chișinău! Răspunde aici de față cu presa! De ce fugi?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.