VIDEO. Emilia Șercan, comentariu acid după conferința doctorului Cătălin Cîrstoiu în care acesta s-a prezentat drept „voluntar” pentru pacienți și clinica soției: „Nu are niciun pic de rușine, ne crede pe toți o adunătură de idioți. Bine a zis Tăpălagă, tupeu de golan în halat!”


VIDEO. Emilia Șercan, comentariu acid după conferința doctorului Cătălin Cîrstoiu în care acesta s-a prezentat drept „voluntar” pentru pacienți și clinica soției: „Nu are niciun pic de rușine, ne crede pe toți o adunătură de idioți. Bine a zis Tăpălagă, tupeu de golan în halat!”

Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și „candidatul deocamdată” al PSD-PNL la Primăria Capitalei, a susținut, vineri, mult-așteptata conferință de presă privind posibila încălcare a legii prin acordarea de consultații medicale la clinica privată a soției, Anemona, concomitent cu poziția deținută în cadrul SUUB. Potrivit dezvăluirilor hotnews.ro din ultimele zile, Cîrstoiu nu doar că acorda consultații medicale private unor pacienți, ci aceștia chiar erau îndrumați de la SUUB către Clinica Anemona.

Cîrstoiu a susținut, din nou, că a consultat și în clinica privată pentru a-și ajuta pacienții, dar și colegii medici care aveau nevoie de expertiza sa, fără a fi remunerat. Medicul-manager a fost întrebat de ce pacienții pe care i-a operat la stat au fost direcționați să-și scoată firele la Anemona, deși aveau dreptul s-o facă gratis la spitalul public. „Pacienții se duc unde simt în siguranță”, a răspuns Cîrstoiu, moment în care ziarista Ema Stoica (Digi24) a replicat: „Și nu simt în siguranță la spitalul manageriat de dumneavoastră?”. Cîrstoiu a bălmăjit că s-a referit la situația generală.

În linii mari, conferința și răspunsurile doctorului-candidat nu au  fost deloc convingătoare.

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a comentat acid prestația lui Cîrstoiu într-o postare pe Facebook dându-i, în final, dreptate jurnalistului Dan Tăpălagă de la G4media care l-a caracterizat pe candidatul PSD-PNL, într-un editorial, drept „un golan în halat cu ifose de candidat”:

„Haide, mă, că iar a venit pregătit doctorul cu explicații beton: “Chiar credeți că pacienții merg acolo unde li se spune sau unde sunt duși? Merg acolo unde se simt în siguranță”. 

Adică pacienții aveau încredere să se opereze în spitalul de stat, însă și-o pierdeau brusc când venea vorba de scos firele sau de consultații postoperatorii, iar atunci dădeau buzna la cabinetul privat al celui care i-a operat în spitalul de stat. Și unde scoteau 250 de lei ca sa le fie scoase firele. 250 de lei! 

Nu are niciun pic de rușine, ne crede pe toți o adunătură de idioți. Bine a zis Tăpălagă, tupeu de golan în halat”.”

Tăpălagă pentru G4Media: „Medicul Cătălin Cîrstoiu și-a bătut joc, marți seara, la B1TV, de o țară întreagă cu explicația că lucra voluntar, din devotament, pentru propria lui clinică, după ce o investigație HotNews.ro a dezvăluit cum, în calitate de manager la Spitalul Universitar din București își dirija pacienții la clinica privată unde este acționar el împreună cu soția. Golănia clasică practicată pe scară largă de medicii de la stat care au și clinici private. Este un fenomen scandalos, tolerat de instituțiile statului, numai că toți ceilalți șmecherași cu stetoscop nu candidează. Doctorul Cîrstoiu nu se prezintă în fața publicului ca un simplu golan în halat, ci vrea votul alegătorilor din București din poziția de candidat plin de ifose. (…)

Te simți scuipat în față, luat de prost, de către candidatul Cîrstoiu în momentul în care susține că nu a luat niciodată pacienți de la spitalul de stat ca să-i ducă la cabinetul privat, dar că și-a ajutat colegii din considerente pur umanitare. ”Nu am încasat niciun ban, am făcut asta din devotamentul meu personal”, a explicat fără să clipească golanul în halat. O jumătate de adevăr, deoarece doctorul Cîrstoiu raportează în declarația de avere zeci de mii de euro încasați anual de pe urma clinicii unde este acționar împreună cu soția.

Ce vrea să spună golanul în halat este ”că nu m-ați prins fraierilor din presă, nu sunt atât de prost, încât să încalc legea ca ultimul habarnist. Sigur că legea îmi interzice în calitate de manager la stat să desfășor orice altă activitate cu excepția celei didactice, dar am găsit o portiță. Nu am semnat niciun contract de muncă, n-am nici un raport juridic cu propriul spital. Așa am evitat cu grație starea de incompatibilitate. A, sigur, lucrez ca voluntar, din devotament, dar atenție, nu încasez nici un ban în mod direct de la pacienții dirijați de rezidenți la clinica mea privată.” Ei, jucați-o pe asta!

Golanul în halat trebuie să fi fost foarte încântat de sine. Din punct de vedere legal, s-a acoperit perfect. Deși Hotnews.ro a publicat o mulțime de probe că doctorul Cîrstoiu a continuat să activeze ca medic la clinica privată, să ofere consultații, iar pacienții să plătească ulterior pentru ele îngrășând conturile candidatului PSD-PNL, medicul le dă tuturor peste nas cu argumentul suprem că legal această situație nu poate fi sancționată de instituțiile statului deoarece a știut cum să se fofileze.

Ce ne spune în aceste zile doctorul Cîrstoiu este că, dacă ești deștept, găsești mereu o cale de a ocoli legea. O lecție de șmecherie, dată parcă de ultimul combinator de cartier”. Opinia lui Tăpălagă poate fi citită integral AICI.

Conferința doctorului Cătălin Cîrstoiu:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.