VIDEO. Un american care luptase alături de separatiștii din Donbas încă din 2014 a fost răpit, torturat, violat și apoi ucis de tovarășii de arme / Până și cei mai odioși propagandiști au tresărit când au aflat cum a sfârșit americanul lor devotat


VIDEO. Un american care luptase alături de separatiștii din Donbas încă din 2014 a fost răpit, torturat, violat și apoi ucis de tovarășii de arme / Până și cei mai odioși propagandiști au tresărit când au aflat cum a sfârșit americanul lor devotat

Doliu și regrete eterne pe canalele de Telegram ale propagandiștilor și bloggerilor militari ruși după ce milbloggerul și mercenarul american Russell Bentley, un susținător fanatic al separatiștilor ruși din Donețk, unde se stabilise și însurase cu o localnică încă din 2014, a murit în chinuri groaznice, răpit, violat și torturat, de tovarășii de arme pe care îi susținuse atât de devotat.

Cunoscut în zona Donețk drept „Texas”, Russell Bentley, 64 de ani, a fost dat inițial dispărut de către partenera sa de viață, o localnică rusoaică. Aceasta susținea că a fost răpit de militari ruși care au crezut că e spion NATO. 

„Soțul meu a fost reținut și continuă să fie deținut ilegal de către militari - tanchiști, din Brigada a 5-a. Russell a fost reținut cu brutalitate pe 8 aprilie 2024 lângă Autobaza din districtul Petrovsky din Donețk", a scris Liudmila, soția lui Bentley.

Ulterior, cam la zece zile de la data dispariției, oficialii ruși din regiune au confirmat că „Texas” a fost ucis. Unele postări au fost retrase de autori (inclusiv autorități locale) pentru că expuneau prea fățiș brutalitatea și apucăturile criminale ale armatei care a invadat Ucraina.

Conform postărilor și discuțiilor de pe canalele rusești de Telegram, Z-bloggerul american a fost reținut de un grup de militari ruși în stare avansată de ebrietate, care, din cauza accentului său, au crezut că spiona pentru NATO, l-au torturat și bătut până la moarte. Unele postări se referă și la faptul că ar fi fost agresat sexual înainte de a fi ucis. Oficial, nu e confirmată însă niciuna din aceste fapte. Doar moartea americanului și că ea nu are legătură cu ucrainenii.

Potrivit unor relatări din presa texană, Bentley, de profesie inginer militar, fusese condamnat în SUA la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri. A reușit însă să găsească refugiul perfect în regiunea Donbas, în 2014, când agresiunea militară rusă separatistă era în toi, angajându-se de partea pro-rușilor, sub pretextul „eliberării Donbasului". 

A făcut parte din batalioanele "Vostok" și "Khan", a participat la operațiuni de luptă împotriva armatei ucrainene afirmând că luptă „împotriva comunismului și fascismului”. 

Ulterior, el a devenit și corespondent de război, a lucrat pentru Sputnik, a obținut cetățenia rusă, stabilindu-se în Donețk și căsătorindu-se cu o localnică după ce s-a convertit la ortodoxism.

 

„Russell Bentley, cunoscut sub numele de 'Texas', un american adevărat, cu adevărat din Texas, a fost ucis în Donețk", a scris, în rețelele de socializare, și sinistra propagandistă Margarita Simonian, șefa postului de televiziune RT, pro-Kremlin, pe rețelele de socializare.

„El lupta pentru băieții noștri", a adăugat ea, fără a oferi detalii despre moartea groaznică a lui „Texas”. 

Batalionul "Vostok" a confirmat moartea lui Bentley, solicitând „pedepse exemplare pentru cei care l-au ucis pe Russell Bentley".

 



 

 



 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.