Disperarea dictatorului belarus. Lukașenko le-a ordonat vasalilor: "Săpați după petrol! Mi se spune că petrolul a fost extras, dar nu cred!"


Disperarea dictatorului belarus. Lukașenko le-a ordonat vasalilor: "Săpați după petrol! Mi se spune că petrolul a fost extras, dar nu cred!"

Dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko i-a ordonat noului ministru al Resurselor Naturale și al Protecției Mediului, Serghei Maslyak, să sape după petrol. 

"În ceea ce privește Ministerul Resurselor Naturale și Protecției Mediului, recent am avut o ședință serioasă pentru a discuta despre acest domeniu. Și o spun direct: trebuie să sapi și să cauți (resurse - n.red.)! (...) Nu cred că nu avem ce ne trebuie în subsol. Dacă rezolvați problema, chiar și parțial, această realizare vă va aduce un monument", i-a transmis Lukașenko ministrului de resort. 

"Nu cred că nu avem cantități mari de petrol", a continuat dictatorul belarus. 

El a mai adăugat că o singură companie operează în prezent în domeniul exploatării și producției de petrol în Belarus, iar acest lucru nu este benefic. 

"Ar trebui să existe competiție", a conchis Lukașenko în cadrul discuției purtate ieri cu ministrul Maslyak. (sursa: AICI)

Chiar dacă însuși dictatorul belarus admite că i s-a transmis în repetate rânduri că nu există petrol suficient pentru a fi sporit semnificativ volumul extras, el continuă să readucă tema pe tapet. În urmă cu o lună, Lukașenko dădea de înțeles că nu le dă crezare specialiștilor din domeniu. 

"Obișnuiam să extragem aproximativ 8 milioane de tone de petrol în perioada sovietică. Nu menționez degeaba acest număr. Toată lumea este conștientă de condițiile naturale și geologice ale Belarusului. Obișnuiam să extragem 8 milioane de tone, dar volumul e de aproximativ 2 milioane de tone în prezent. Care este motivul? Mi se spune că tot petrolul a fost extras, dar nu cred!" a zis Aleksandr Lukashenko.

"Belarus ar fi un stat bogat dacă ar extrage 5 milioane de tone de petrol în loc de 2 milioane. De aici provine motivul pentru a lua în considerare această chestiune", mai declarase Lukașenko, care pare dispus să le ceară subordonaților să găsească și să extragă petrol și din piatră seacă. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.