Școala în regiunea Daghestan din "Federația Dusă": Copiii sunt puși să confecționeze lumânări pentru tranșee și țesuturi pentru plase de camuflaj


Școala în regiunea Daghestan din "Federația Dusă": Copiii sunt puși să confecționeze lumânări pentru tranșee și țesuturi pentru plase de camuflaj

Programa școlară din regiunea Daghestan a "Federației Duse" include fabricarea de lumânări pentru tranșee și de țesuturi pentru plase de camuflaj, care vor fi apoi trimise pe câmpul de luptă în Ucraina.

Ministra Educației din Daghestan, Yahya Buchaev, a instruit conducerea școlilor să organizeze "programe educaționale suplimentare și cursuri pentru elevi privind tehnologia creării de lumânări pentru tranșee și de plase de camuflaj, în cadrul activităților extracurriculare, pentru a le furniza pentru operațiunea militară specială (modul în care Kremlinul intitulează constant războiul împotriva Ucrainei - n.red.".

"Introducerea producției de lumânări pentru tranșee poate ajuta copiii să învețe despre patriotism. Acest exercițiu poate fi legat de studiul istoriei și culturii, precum și de cunoștințele privind asistarea apărătorilor din prima linie, ceea ce îi va ajuta pe elevi să înțeleagă și să aprecieze mai bine moștenirea lor", a mai zis Buchaev. (sursa: AICI)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.