Vasile Bănescu îi îndeamnă pe enoriași să continue să-i sprijine pe refugiații ucraineni: "Credința concretă se afirmă prin fapte"


Vasile Bănescu îi îndeamnă pe enoriași să continue să-i sprijine pe refugiații ucraineni: "Credința concretă se afirmă prin fapte"

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat, într-un interviu acordat recent pentru Radio Europa Liberă, că încurajează enoriașii să continue să-i sprijine pe refugiații ucraineni. "Credința concretă se afirmă prin fapte", le-a transmis Vasile Bănescu enoriașilor. 

Moderatoare: Ajutorul și sprijinul pentru refugiații ucraineni a scăzut în intensitate. 

Vasile Bănescu: A scăzut în intensitate pentru că a scăzut și numărul refugiaților. La început, știți prea bine, Biserica a făcut primele gesturi de solidaritate și de ajutor concret înaintea statului român. S-a mișcat mai repede instituția bisericească. 

Moderatoare: În cazul în care se agravează din nou situația umanitară - pe front fiind deja mult mai gravă decât la început, încurajați enoriașii să ajute în continuare cât pot refugiații?

Vasile Bănescu: Absolut! Este retoric să mai spun că în mod cert acest ajutor va exista pentru că e vorba despre un ajutor creștinesc, caritabil, care ține de inimă. Nu există granițe confesionale sau naționale când este vorba despre credința religioasă. Ajutorul filantropic în Biserică e în mod evident un derivat al credinței. Ajută cineva care chiar crede și care nu se mulțumește să îndruge niște cuvinte prin care-și exprimă triumfalist credința. Credința concretă se afirmă prin fapte. 

Vedeți video de la 24:45:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.