Primarul Bacăului îi dă o replică pe măsură premierului Ciolacu: "Ați luat bogăția produsă de moldoveni și ați împărțit-o în sediul din Kiseleff la mafioții care s-au nimerit în jurul mesei". Jignirea adusă de prim-ministrul pesedist tuturor moldovenilor


Primarul Bacăului îi dă o replică pe măsură premierului Ciolacu: "Ați luat bogăția produsă de moldoveni și ați împărțit-o în sediul din Kiseleff la mafioții care s-au nimerit în jurul mesei". Jignirea adusă de prim-ministrul pesedist tuturor moldovenilor

Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, îi cere premierului Marcel Ciolacu să-și ceară scuze față de moldoveni pentru jignirea pe care le-a adus-o astăzi. Pe parcursul unei conferințe de presă pe care a susținut-o joi la Timișoara, Marcel Ciolacu a declarat că este o jignire ca el, în calitate de buzoian, să fie considerat moldovean, respectiv ca județul Buzău să fie prezentat drept parte din Moldova. 

Drept replică, edilul Bacăului amintește că Partidul Social Democrat este formațiunea politică care a ținut Moldova în subdezvoltare din 1989 și până în prezent, secând-o de avuții, pe care le-a împărțit în sediul din Kiseleff "la mafioții care s-au nimerit în jurul mesei".  

"Să-ți fie rușine, Marcel Ciolacu! Tu și PSD-ul ați considerat mereu Moldova o regiune de mâna a doua. Ați luat bogăția produsă de noi și ați împărțit-o în sediul din Kiseleff la mafioții care s-au nimerit în jurul mesei.  

Ați făcut tot posibilul să nu dezvoltați Moldova. Ați crezut că o să ne țineți mereu în sărăcie, cu mâna întinsă la pomenile voastre.

Marcele, ați confundat bunul-simț, bunătatea și răbdarea noastră cu prostia. De 35 de ani ne credeți proști. Dar v-ați înșelat Marcele. Moldovenii trec multe cu vederea, dar și când ne sare țandăra.  

Moldova se ridică, Bacăul se ridică, Marcele! Moldovenii sunt oameni dintr-o bucată, cinstiți, muncitori și cu frica de Dumnezeu. Adică ceea ce tu și pesediștii tăi nu veți fi niciodată.  

Și știi ce mă doare, Marcele? Că pesediștii din Moldova o să tacă ca mutu-n păpușoi. Nu vor zice nici pâs. Ba chiar unii dintre ei vor fi tare mândri că i-ai jignit.  

Cere-ți scuze, Marcele! Cere-ți scuze milioanelor de moldoveni care astăzi trăiesc în granițele noastre sau pe alte meleaguri, acolo unde au fugit ca să scape de voi!

Cere-ți scuze moldovenilor care și-au dat viața pentru pământurile astea! Cere-ți scuze oștenilor lui Ștefan, plăieșilor care au apărat cetățile Moldovei, moldovenilor care și-au dat viața la 1877, în primul și al doilea război mondial!

Treci pe la fiecare cimitir din Moldova, aprinde o lumânare și cere-ți scuze, Marcele! Cere-ți scuze și poate te vom ierta.  

Dar de uitat, nu vom uita, Marcele!", precizează Lucian Viziteu într-o postare pe Facebook. 

"Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți", a declarat joi Marcel Ciolacu, zâmbind, în contextul în care vorbea despre autostrada care leagă Moldova de restul țării. 

"Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem", a zis Ciolacu. 

Vedeți video de la minutul 28: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.