Potrivit sondajului INSCOP, alianța USR-PMP-FD ar obține un scor mai bun decât PSD în alegerile locale pentru București, iar Nicușor Dan ar câștiga un nou mandat la distanță mare de contracandidați


Potrivit sondajului INSCOP, alianța USR-PMP-FD ar obține un scor mai bun decât PSD în alegerile locale pentru București, iar Nicușor Dan ar câștiga un nou mandat la distanță mare de contracandidați

Actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5 % din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone - 27,4% şi de Gabriela Firea - 21,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Nicuşor Dan conduce şi în topul notorietăţii, pe locul al doilea aflându-se Gabriela Firea, iar pe al treilea, Cristian Popescu Piedone. 

Cristian Popescu Piedone conduce, însă, în topul încrederii, fiind urmat de Nicuşor Dan şi de Gabriela Firea. 

 

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scorurile sunt: Alianţa Dreapta Unită - 31,4%, PSD - 29%, PNL - 13,9%. Aproape 70% dintre cei chestionaţi declară că vor merge în mod sigur la vot.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 23 - 27 aprilie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 2.100  persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,14 %, la un grad de încredere de 95%.

Sursă sondaj și grafice: news.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.