Cornel Nistorescu, pe contrasens cu jurnalismul. Ioana Constantin anunță că îl va acționa în judecată pe propagandist, după ce acesta a orchestrat o campanie de dezinformare prin care a pretins că realizatoarea emisiunii "Politica Zilei" ar fi cea care l-a promovat pe Cozmin Gușă în "presa internațională"


Cornel Nistorescu, pe contrasens cu jurnalismul. Ioana Constantin anunță că îl va acționa în judecată pe propagandist, după ce acesta a orchestrat o campanie de dezinformare prin care a pretins că realizatoarea emisiunii "Politica Zilei" ar fi cea care l-a promovat pe Cozmin Gușă în "presa internațională"

Aflat pe contrasens cu jurnalismul, Cornel Nistorescu propagă, prin intermediul site-ului Cotidianul, o intoxicare mediatică, dezinformând că jurnalista Ioana Constantin, realizatoare la B1TV a emisiunii "Politica Zilei", ar fi autoarea unui articol de promovare în presa internațională a candidaturii pro-rusului Cozmin Gușă la alegerile prezidențiale din acest an. 

Concret, într-o anume fițuică intitulată pompos "The Diplomatic Affairs", în legătură cu care vom reveni într-un alt material, a fost publicat articolul "Mircea Geoană vs. Cozmin Gușă – A Choice Between Continuity and Change!", semnat de o anume Ioana Constantin, însă nefiind vorba despre jurnalista postului B1TV. 

Deși i s-a atras atenția în repetate rânduri că a publicat o vădită dezinformare, Cornel Nistorescu continuă să păstreze articolul în aceeași formă pe site-ul Cotidianul. În acest context, Ioana Constantin, de altfel o veritabilă pro-occidentală aflată desigur în disonanță cu viziunile pro-rusului "Kuzmin Gușă", i-a adus la cunoștință propagandistului Cornel Nistorescu că îl va acționa în judecată. 

"Cornel Nistorescu insistă într-un mod ticălos să propage o informație falsă despre mine și să mă amestece într-un joc de prost gust, deși i-am semnalat de 4 ori astăzi că nu sunt autoarea unui articol obscur care viza candidaturile lui Mircea Geoană și Cozmin Gușă la prezidențiale. Nu am nicio legătură cu o anume «ioana constantin» care ar fi scris un articol pentru The Diplomatic Affairs.

Fac un apel public către Cornel Nistorescu să șteargă referirile la mine de pe site-ul Cotidianul. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a-l acționa în judecată. Nu doresc să fiu asociată cu aceste jocuri sinistre, toxice pe care unii le propagă în zona publică. Dacă era o simplă confuzie, Dl Nistorescu ar fi îndreptat articolul după ce i-am semnalat, cu dovezi, că nu sunt autoarea articolului.  

Modul în care se preface dl. Nistorescu că îmi acordă un drept la replică, punând mesajul meu la finalul unei compuneri jignitoare la adresa activității mele din zona publică, nu este suficient. Cât despre activitatea mea, sunt foarte mândră și onorată că am făcut parte din echipa Președintelui Traian Băsescu. Nu mă dezic nici de etapa M10. Cât despre scurta perioadă în care am fost secretar de stat, mi-am făcut treaba cu multă onestitate. Am citit în articol că dl. Nistorescu crede că îmi conduc emisiunea cu ”aer de procuror”, telespectatorii mei numesc asta: onestitate.  

Și, pentru toți cei care de vreo 2 săptămâni, tot aruncă în aer tot felul de mizerii: am deranjat și când am făcut politică. Deranjez și azi. Voi continua să deranjez. Nu mă impresionează metodele astea securiste prin care încercați să faceți voi liniște", a scris Ioana Constantin într-o postare pe Facebook. 

Redăm în cele ce urmează intoxicarea mediatică pusă în scenă de Cornel Nistorescu, care ulterior abia s-a sinchisit să adauge și un drept la replică din partea jurnalistei Ioana Constantin, publicat însă la finalul articolului, în prim-plan rămânând dezinformarea la care ne-am referit mai sus. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.