Ministra letonă de Externe confirmă că Ucraina are permisiunea de a lovi teritoriul Rusiei cu arme din Occident


Ministra letonă de Externe confirmă că Ucraina are permisiunea de a lovi teritoriul Rusiei cu arme din Occident

Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei arme fără să impună vreo restricție privind desfășurarea de atacuri asupra teritoriului Rusiei, a transmis ministra letonă de Externe, Baiba Braze, pe parcursul unui interviu acordat pentru European Pravda.

Braze a mai menționat că Ucraina primește deja drone cu rază lungă de acțiune și rachete ATACMS și, în opinia sa, abordarea de a li se solicita forțelor ucrainene să nu lovească ținte din afara Ucrainei se poate schimba, respectiv "se schimbă deja". 

De asemenea, ministra letonă de Externe a menționat că ridicarea restricțiilor nu a fost anunțată public.

"Sunt țări care au furnizat acele arme Ucrainei fără condiții. Desigur, nu totul se spune cu voce tare și chiar mai bine că nu se spune cu voce tare până la un anumit moment. Cea mai importantă chestiune este că există un efect asupra câmpului de luptă. Sunt diverse opțiuni: a spune lucrurile cu voce tare sau doar a face ceea ce trebuie", a precizat Braze.

Ministra a subliniat totodată că dreptul internațional permite utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune pentru efectuarea de lovituri asupra obiectivelor de unde Rusia lansează atacuri împotriva Ucrainei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.