Sebastian Burduja a chemat paparazzi să-l fotografieze când intră, chipurile, „pe furiș”, la Palatul Cotroceni. Ciolacu și Piedone se prefac nervoși, iar presa pe „bani” îl întreabă, insistent, pe candidatul PNL dacă are susținerea lui Klaus Iohannis în cursa pentru Primăria Capitalei


Sebastian Burduja a chemat paparazzi să-l fotografieze când intră, chipurile, „pe furiș”, la Palatul Cotroceni. Ciolacu și Piedone se prefac nervoși, iar presa pe „bani” îl întreabă, insistent, pe candidatul PNL dacă are susținerea lui Klaus Iohannis în cursa pentru Primăria Capitalei

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a apelat la paparazzi Cancan (publicație patronată de același Radu Budeanu, ca și Gândul, care duce o campanie furibundă împotriva lui Nicușor Dan, finanțată, după unele afirmații din spațiul public, de imobiliarii cu care se războiește primarul general) pentru a prezenta public „susținerea” de care s-ar bucura din partea președintelui Klaus Iohannis.

Astfel, marți, mașina de campanie a lui Burduja a fost imortalizată intrând pe poarta Cotrocenilor, pentru ca, la scurt timp de la apariția imaginilor, candidatul PNL să facă turul televiziunilor și să „recunoască” că da, a fost la Palat și da, are susținerea președintelui.

În realitate, pare doar regie ieftină, menită să contracareze imaginile recente în care Nicușor Dan, un candidat cu școală și diplome pe bune, apare, relaxat și zâmbitor, alături de plagiatorul șef al PNL, Nicolae Ciucă, la un eveniment derulat pe Arena Națională. O poză oarecum dezavantajoasă, în acest moment, pentru Nicușor Dan, și avantajoasă pentru Ciucă, nicidecum invers, cum s-a tot comentat.

Dar Burduja s-a enervat și, după ce a promis că-l va întreba pe șeful PNL despre poza cu Nicușor Dan, a apelat și el la un politician expirat (căruia și statele membre NATO au ajuns să-i spună de la obraz să-și retragă candidatura penibilă pentru șefia alianței).

„Am fost ieri la Palatul Cotroceni, m-am văzut cu domnul președinte Iohannis. Era o întâlnire programată. Am abordat, așa cum facem periodic, în această formulă, subiecte în principal din domeniul energetic, proiectele majore pe care România le are și stadiul lor”, a precizat Burduja la B1TV.

Întrebat dacă au discutat și despre candidatura lui la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja a confirmat: „Am abordat, sigur, și acest subiect. Domnul Președinte mi-a urat succes, lucru pe care l-a făcut și la începutul campaniei, i-am mulțumit și, așa cum m-a caracterizat drept un candidat redutabil, în Coreea de Sud, atunci când am fost desemnat candidat din partea Partidului Național Liberal, i-am spus că îmi doresc să își păstreze această evaluare și la final și să câștigăm această bătălie pentru bucureșteni”.

În realitate, întâlnirea lui Burduja cu Iohannis este cu impact ZERO asupra bucureștenilor informați care știu deja pe cine aleg și de ce, pentru că liderul de la Cotroceni și-a compromis total și ireversibil misiunea, mandatul și credibilitatea din momentul în care a încurajat formarea actualei coaliții comasate, a acceptat subordonarea justiției penale, a promulgat legi controversate, a secretizat cheltuielile sale de deplasare, a tăcut complice când guvernarea PSD-PNL nu a reușit să atingă pragul promis în ce privește cheltuielile de apărare, așa cum se angajase în fața NATO, etc.

Singurii care au reacționat la această întrevedere (degeaba) au fost premierul Marcel Ciolacu și Cristian Popescu Piedone a cărui candidatură la Primăria Capitalei ar servi, potrivit unor comentarii din spațiul public, intereselor liderului PSD (care și-ar putea vedea periclitată influența și poziția în PSD în cazul unui triumf al Gabrielei Firea în alegerile locale).

„Nu ştiu, nu ştiu nici ştirile şi fiecare candidat face ce doreşte. Dânsul se vede cu cine doreşte”, a afirmat Marcel Ciolacu când a fost întrebat cum vede, ca lider al coaliţiei de guvernare, că, în campanie electorală, Sebastian Burduja s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește implicarea liderului de la Cotroceni în politică, Ciolacu a răspuns tot țâfnos: „Dar de ce nu i-aţi spus preşedintelui României când s-a implicat. (…) De zece ani chiar nu l-aţi prins? Pentru că de zece ani s-a implicat în politică”.

Piedone – candidatul interlop, cum s-a autointitulat chiar la depunerea candidaturii - i-a reproșat lui Iohannis, într-o postare ironică, pe pagina sa de Facebook, că vrea să-l pună primar general pe Burduja, așa cum ar fi făcut acum patru ani și Nicușor Dan, candidatul PUSL-Dan Voiculescu manifestând astfel practic un dispreț aiuritor pentru votul, discernământul și decizia bucureștenilor.

„Nu mi-e frică de dumneavoastră! Așa că vă spun direct: mi-ar fi rușine să înlocuiesc nicușorul cu odorul!

Vreți să bântuiți iar Bucureștiul, încă patru ani?

L-ați chemat la Palatul de clestar pe liberalul candidat și vreți să trageți iar sfori ca în 2020?

Ați experimentat cu leneșul și mai vreți încă o tură?

Dacă sunteti Președintele tuturor, NU faceti asta! 

NU!

Vreți să alegeți și să numiți dumneavoastră primarul Capitalei? Păi… sunteți Dumnezeu? 

NU! Nu sunteți Dumnezeu! 

Mai aveti câteva luni și ne lăsați cu ale noastre toate! Foarte bine! Este o veste bună pentru țară!

Dacă sunteti corect, organizați o dezbatere cu toți candidații! La primărie, în stradă, pe maidane, în parcurile leneșului dumneavoastră, oriunde! Fiți isteț! Sau lăsați-ne, că ne descurcăm!

V-ar zice-o mulți, dar le este frică de gloata din jurul dumneavoastră! 

Mie nu îmi este frică! 

Așa că vă transmit ce ar fi corect să faceți, Președinte! 

Chiar credeți că iese Burduja, dacă l-ați chemat la palat? 

Pe 9, veți avea o surpriza! 

Și veți fi trist!”, a scris Piedone. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.