Fostul judecător Cristi Danileț afirmă că, în prezent, Justiția este nefuncțională, „cu lideri reduși la tăcere”, pe modelul planificat de gruparea infracțională a lui Dragnea în 2017-2019 / „Când stânga și dreapta politică și-au dat mâna, furtul nu poate fi decât împreună și masiv”


Fostul judecător Cristi Danileț afirmă că, în prezent, Justiția este nefuncțională, „cu lideri reduși la tăcere”, pe modelul planificat de gruparea infracțională a lui Dragnea în 2017-2019 / „Când stânga și dreapta politică și-au dat mâna, furtul nu poate fi decât împreună și masiv”

Fostul judecător Cristi Danileț, pensionat relativ recent din magistratură, a comentat critic, într-o postare, pe Facebook, eliberarea infractorilor din închisoare cu mult înainte de ispășirea pedepsei primite pentru fapte grave de corupție. Ex-magistratul mai afirmă că Justiția se află află într-o fundătură periculoasă, fiind în acest moment nefuncțională, exact așa cum a imaginat-o gașca pușcăriașului Liviu Dragnea în perioada în care s-a aflat la putere (2017-2019). 

„Atunci când stânga și dreapta politică și-au dat mâna, furtul nu poate fi decât împreună și masiv”, mai spune Danileț. 

Redăm integral observațiile fostului magistrat:

„Văd că marii infractori ai patriei ies din penitenciare, alții se reabilitează, la alții se suspendă executarea silită. 

Eu propun ceva: să își facă ăștia toți un partid intitulat „Partidul la căldură”. Că la răcoare nu au putut ajunge, și știm de ce: ba interceptarea nu era bună, ba judecătorul nu avea specializare, ba s-a împlinit prescripția, ba au fugit în Italia, Grecia sau UK de unde nu pot fi extrădați.

Iar cei care au ajuns la răcoare au stat acolo așa, numai temporar, căci: ba au scris o carte, ba s-a suspendat executarea, ba s-a redeschis procesul, ba au cântat în corul bisericii, ba nu e aer condiționat în penitenciar. 

Așa că, dacă nu au ajuns toți în același loc, măcar să meargă în același loc de acum acolo: în același partid. Oricum deja împărtășesc aceleași valori: trăiesc în România unde au furat de au rupt, iar dacă din greșeală au fost prinși au faultat până la urmă sistemul rămânând cu banii. 

Și aș paria că sunt mulți cetățeni, otrăviți zilnic de televiziuni, care ar vota pentru „Partidul la Căldură”. Denumirea e un pic neaoșă și mesajul care îl transmite pune în evidență ceva dorințe ale noastre, nu?!

S-a furat în țara asta mult și mai este încă de furat. În primul rând pentru că permite la greu legislația. În al doilea rând pentru că nu mai funcționează Justiția, care este supraîncărcată și subdimensionată, iar liderii au fost reduși la tăcere - exact așa cum și-au imaginat-o unii în 2017-2018, când plămădeau proiecte în Guvern cu sprijinul ascuns al unora din CSM și cu sprijinul deschis al celor din CCR. În al treilea rând, pentru că atunci când stânga și dreapta politică și-au dat mâna, furtul nu poate fi decât împreună și masiv. Și în ultimul rând, ne-am învățat cu asta și totuși, iată, globul se învârte în continuare, România se târâie înainte, în timp ce noi stăm la știri să vedem cum ei se jură că nu fură”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.