EXCLUSIV Pesedistul Valentin Ivancea aplică "modelul Dragnea" la DGASPC Bacău: Copiii cu dizabilități rămân fără sprijin financiar, în timp ce conducerea instituției, plantată politic, se lăfăie în bani


EXCLUSIV Pesedistul Valentin Ivancea aplică "modelul Dragnea" la DGASPC Bacău: Copiii cu dizabilități rămân fără sprijin financiar, în timp ce conducerea instituției, plantată politic, se lăfăie în bani

"Cât de javră poți să fii ca să furi de la copii?!", au răsunat glasurile protestatarilor în Piața Victoriei, vreme de câțiva ani, aceștia exprimându-și furia împotriva infractorului Liviu Dragnea, președinte al PSD la acea vreme, personaj de tristă amintire care, în cele din urmă, a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive la Direcția Copilului Teleorman. În sistemul pesedizat există o constantă: legea junglei. Cei defavorizați au parte de piedici suplimentare. Însă, spre deosebire de legea junglei, sistemul pesedizat este mult mai pervers, întrucât i-a amăgit pe cei aflați la nevoie, promițându-le inițial, cu surle și trâmbițe, că îi va ajuta. De la azilele groazei din ograda pesedistei Gabriela Firea la gaura financiară creată de infractorul Liviu Dragnea la nivelul DGASPC Teleorman, PSD șochează constant prin cinismul de care dă dovadă. În acest registru se încadrează și președintele PSD al Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, care, precum fostul său șef de grup infracțional organizat Liviu Dragnea, zguduie din temelii sistemul de protecție socială destinată copiilor, cei mici având de suferit, în timp ce arhitectura pesedistoidă de angajări pe criterii aflate pe contrasens cu meritocrația devine din ce în ce mai pregnantă și păguboasă. 

Alexandra Albuț, noua directoare a DGASPC Bacău - ajunsă în fruntea instituției după ce a fost "detașată" în funcția respectivă de pe postul de șefă a Serviciului de corp de control al managementului calității, din cadrul Consiliului Județean, a avut o primă grijă, în defavoarea unei categorii de copii. Prima dorința a acesteia, din funcția de director general al DGASPC Bacău, a fost să tragă sforile pentru ca o parte dintre copiii cu dizabilități să rămână pe din afara sistemului de protecție socială, deși toate examinările medicale erau concludente și în mod clar în favoarea lor. 

Proiectul care îi afectează pe cei micuți a primit undă verde din partea Consiliului Județean Bacău, condus de pesedistul Valentin Ivancea, și a fost inițiat de fosta directoare a DGASPC Bacău, Daniela Țîțaru, despre care amintim, de altfel, că este o penală condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declarații. Țîțaru comisese 7 falsuri în declarații care au ajutat-o să obțină o locuință ANL de la Primăria Bacău.

În cele din urmă, Alexandra Albuț a reușit să ducă planul infractoarei la bun sfârșit. Dacă Alexandra Albuț nu este, cel puțin momentan, infractoare, e cu siguranță un pion înșurubat în funcție pe nemerit de sistemul pesedizat. Potrivit surselor noastre, la primul examen pentru accederea în funcția de director al DGASPC Bacău, Albuț a luat rușinoasa notă de 2.76. 

Iar dacă pentru cei micuți nu se găsesc lunar câteva sute de lei din vistieria bugetului, pentru conducerea DGASPC sunt bani cu duiumul. Mai precis, conducerea DGASPC Bacău este plătită în cadrul unui sistem privilegiat, respectiv pe grila de salarizare a Consiliului Județean Bacău. Ce înseamnă asta? Beneficiază de o remunerație mult mai substanțială, într-un cuantum situat între 10400 de lei și 15000 de lei, așa cum puteți observa în documentul următor: 

Așadar, în timp ce unii copii rămân fără infimele alocații de plasament și burse sociale, PSD îi plătește, regește, pe cei pe care îi plantează în funcțiile de conducere ale instituțiilor din sistemul pe care-l moșește. Iar în timp ce acel segment de personal care este implicat în mod direct în sfera protecției copilului e plătit în baza unor anumite prevederi legale, conducerea plantată politic a instituției este remunerată practic din pixul președintelui Consiliului Județean. Puteți observa discrepanța atât pecuniară, cât și legislativă comparând cele două documente prezentate în articol. 

Pe final, subliniem că, într-un stat funcțional, crearea unor astfel de caste privilegiate ar fi atras răspunderea penală a artizanilor. Valentin Ivancea și acoliții de la Bacău se află însă în continuare în libertate, chiar dacă, precum fostul lor șef Liviu Dragnea, au luat de la copii pentru a le da privilegii pionilor plantați politic în instituții. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.