Lucian Viziteu: "Criptocomuniștii lui Ion Iliescu au deturnat România de la parcursul ei firesc și de la o asumare sinceră a istoriei recente. În loc de NATO și UE, ne-au adus mineriade și baroniade. Fără o asumare sinceră a istoriei recente, România nu va putea merge mai departe"


Lucian Viziteu: "Criptocomuniștii lui Ion Iliescu au deturnat România de la parcursul ei firesc și de la o asumare sinceră a istoriei recente. În loc de NATO și UE, ne-au adus mineriade și baroniade. Fără o asumare sinceră a istoriei recente, România nu va putea merge mai departe"

Într-un interviu acordat pentru Podul.ro, primarul Bacăului, Lucian Viziteu, candidat la alegerile din 9 iunie pentru obținerea unui nou mandat, a atras atenția că România încă nu s-a desprins de ghearele tenebrosului regim comunist. În acest context, Viziteu a vorbit despre motivele pentru care ghearele comunismului sunt în continuare înfipte în sistemul politic românesc și a enunțat o serie de priorități pe care statul român ar trebui să le aibă în vedere pentru a contracara această direcție periculoasă. 

Reporter: Domnule Viziteu, de ce nu a făcut statul român mai nimic, în cei peste 30 de ani scurși de la Revoluție, pentru memoria rezistenței anticomuniste și a victimelor comunismului? 

Lucian Viziteu: Pentru că, după ce au furat Revoluția, criptocomuniștii lui Ion Iliescu au preluat întreaga putere, deturnând România de la parcursul ei firesc și de la o asumare sinceră a istoriei recente. În loc de NATO și UE, ne-au adus mineriade și baroniade. Ne-au adus FSN-PDSR-PSD, dar și alte zone ale beznei. Vechea Securitate a devenit noua Securitate, marii criminali ai regimului comunist nefiind niciodată trași la răspundere. Și asta pentru că, în lipsa lustrației, tot foștii nomenklaturiști și securiști ne-au condus, fie în persoană, fie prin intermediul urmașilor ideologici sau biologici impuși în cele mai înalte funcții. Și lucrurile nu s-au schimbat. 

Am convingerea că, fără o asumare sinceră a istoriei recente, România nu va putea merge mai departe. Nu de o manieră sănătoasă. De aceea este esențial ca rezistenței anticomuniste să i se aloce locul binemeritat în manualele școlare. Tinerii trebuie să știe adevărul. Pe de altă parte, statul român ar trebui să salveze Fortul 13 Jilava și să-l transforme în memorial al victimelor comunismului. Este inadmisibil că la mai bine de 30 de ani de la Revoluție în București nu există un muzeu dedicat rezistenței anticomuniste. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.