VIDEO.Alegeri iunie 2024. Omul politic al momentului a votat pentru „realism în viața publică” și „împotriva mafiei imobiliare” / Expiratul Iohannis, aproape ignorat, a introdus cu greu în urne cele cinci buletine de vot


VIDEO.Alegeri iunie 2024. Omul politic al momentului a votat pentru „realism în viața publică” și „împotriva mafiei imobiliare”  / Expiratul Iohannis, aproape ignorat, a introdus cu greu în urne cele cinci buletine de vot

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a votat alături de partenera sa de viață la Școala Generală „Luceafărul” din București, strecurându-se cu greu, mai ceva ca Florian Coldea la DNA, prin mulțimea de reporteri și cameramani. 

Nicio altă figură politică nu a suscitat un asemenea interes la votul din 9 iunie, președintele Klaus Iohannis, altădată asaltat de jurnaliști și chiar simplii cetățeni veniți, emoționați, să-l vadă de aproape sau să-i strângă mâna, fiind aproape ignorat în momentul exercitării matinale a votului la Liceul Jean Monnet din Capitală. De altfel, s-a simțit că șeful statului, la un pas de a deveni istorie, este stăpânit de o oarecare nervozitate, acesta reușind cu greu și după mult timp să introducă, după ștampilare, cele cinci buletine în urnele de vot. Pe pagina oficială de Facebook a PNL, care în anii trecuți transmitea LIVE votul lui Iohannis, nu se află nici măcar o postare cu referire la votul din 9 iunie al liderului de Cotroceni. 

Nicușor Dan a devenit, fără îndoială omul politic al momentului. Chiar dacă nu practică o politică de atac, cu discurs public virulent, mobilizator și mesianic, nu răspunde atacurilor virulente ale adversarilor sau presei aservite, nu este nici pe departe ceea ce am putea numi un om politic jucător, aproape neglijându-și imaginea publica în primii ani de mandat (spre deosebire de Gabriela Firea care a fost în campanie din prima și în fiecare zi de mandat), interesul și simpatia opiniei publice pentru Nicușor Dan sunt simțitor în creștere. Cel puțin în zona rețelelor de socializare. Vom avea ocazia să aflăm, duminică seară, cât se reflectă această simpatie în creștere și în viața reală. Dacă procentul cu care va câștiga în fața adversarilor va fi unul zdrobitor, sprijinul său pentru unul dintre candidații la Cotroceni, dar și pentru formațiunea pe care o va susține la parlamentare va deveni extrem de valoros.

La ieșirea de la urne, primarul general a precizat că a votat pentru realism în viața publică și împotriva mafiei imobiliare:

„Am votat pentru realism în viața publică, pentru că e important ca oamenii politici să spună pe unde suntem și ce putem realist să facem și am votat împotriva mafiei imobiliare. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot pentru că e un moment în care ei decid direcția în care să mergem”.


Interviul acordat de Nicușor Dan și partenera sa de viață, Mirabela Grădinaru, jurnalistului Radu Buzăianu (B1TV):



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.