ANI îl acuză pe Dominic Fritz de „conflict de interese administrativ” și propune încetarea mandatului acestuia. Primarul Timișoarei anunță că merge în instanță: „Mi-au făcut și mie un dosărel. Tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”


ANI îl acuză pe Dominic Fritz de „conflict de interese administrativ” și propune încetarea mandatului acestuia. Primarul Timișoarei anunță că merge în instanță: „Mi-au făcut și mie un dosărel. Tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”

Agenția Națională de Integritate – al cărei portal nu a funcționat mai multă vreme ca urmare a unei defecțiuni la sistemul de răcire a serverelor – susține că Dominic Fritz, primarul Timișoarei și poate cel mai popular edil al momentului, s-ar fi aflat într-o situație de „conflict de interese administrativ”, în urmă cu patru ani, propunând încetarea mandatului acestuia.

Fritz respinge categoric acuzațiile ANI, afirmând că întreaga constatare ANI „e ca la Radio Erevan”. De asemenea, primarul Timișoarei aflat la cel de-al doilea mandat anunță că va combate în instanță „toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic”. 

„Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, a transmis ANI, miercuri, într-un comunicat public.

„Mi-au făcut și mie un dosărel. 

Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic.

E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani - doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani. 

Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgula, în CL. 

Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România). 

Asta este povestea pe scurt. O să auziți multe atacuri în următoarele zile. O să atac la rândul meu raportul ANI în instanță și nu am niciun dubiu că voi primi dreptate.

O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”, precizează Dominic Fritz într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.