Parvenitismul lui Toader: carieră bazată pe furt intelectual? Au ieșit la iveală noi informații


Parvenitismul lui Toader: carieră bazată pe furt intelectual? Au ieșit la iveală noi informații

Publicația Newsweek anunță o nouă lovitură pentru Tudorel Toader. Concret, este vorba despre parvenirea actualului ministru al Justiției bazată pe fals intelectual. 

Astfel, Tudorel Toader ar fi avut de fapt o contribuție de doar 11% la unul din volumele care i-au "consacrat" imaginea de a fi un expert juridic în drumul său către actuala poziție de ministru al Justiției. 

Acum câteva luni, Newsweek România atrăgea atenția că Toader și-a „epurat“ mentorul de pe coperta unui manual universitar. „Unul dintre manua­lele pe care, în propriul CV, Tudorel Toader mărturisește că l-a redactat în colaborare este «Drept penal român. Partea specială». Cea dintâi ediție a apărut în anul 1994. Alături de Toader, pe copertă se regăsește și numele lui Octavian Loghin. (...) La câțiva ani, numele lui Octavian Loghin dispare de pe manual, iar autor rămâne doar Toader. Specialiștii spun că cele două manuale diferă destul de puțin (...). Acest aspect nu i-ar fi dat dreptul să scoată complet numele celuilalt autor, decedat“, scria senior-editorul Newsweek România Petre Bădică.

Citiți AICI materialul integral

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.