Sondajele și spaimele lui Dragnea: PSD se pregătește să devină INUTIL pentru stânga europeană! EXCLUSIV


Sondajele și spaimele lui Dragnea: PSD se pregătește să devină INUTIL pentru stânga europeană! EXCLUSIV

 Vertiginoasa prăbușire a PSD în sondaje – 24,9% în noiembrie, potrivit celei mai recente analize IMAS – coroborată cu eforturile vizând mazilirea procurorului general Augustin Lazăr și cu încăpățânarea lui Liviu Dragnea de a impune deja celebra OUG privind amnistia și grațierea, pentru a scăpa definitiv de spectrele unei apropiate condamnări la închisoare cu executare, anunță un viitor an electoral dezastruos pentru partidul celor trei trandafiri. Potrivit surselor Podul.ro, procentele nu diferă foarte mult nici în măsurătorile sociologice comandate în secret de PSD.  

Aceasta în condițiile în care, după ofensiva concertată împotriva Justiției (atac travestit sub staniolul ieftin al unui iliberalism de conjunctură) și în urma gravelor violențe săvârșite pe 10 August, în Piața Victoriei, cu largul concurs al Jandarmeriei, viitorul PSD în Partidul Socialiștilor Europeni (PES) este mai problematic ca niciodată, și cu atât mai mult în eventualitatea unui eșec la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor.

Ultimele așteptări ale liderilor PES

În realitate, un rateu de proporții la euroalegeri (unde, în condiții normale, PSD s-ar baza pe 15-16 mandate) ar acutiza, inevitabil, problemele formațiunii în cadrul PES. Fiindcă stânga a pierdut en-fanfare alegerile cam peste tot prin Europa (înfrângerile din Franța și Germania sunt sugestive în acest sens), iar Brexit-ul văduvește PES de voturile laburiștilor, ceea ce mărește handicapul stângii în raport cu popularii europeni, aplecând categoric balanța în favoarea dreptei. În această ordine de idei, PES mai are oarece așteptări electorale de la PSD, aflat în topul celor mai mari partide social-democrate din Europa, dar, dacă Dragnea&Co vor eșua la europarlamentare, neajutând cu nimic PES, PSD va deveni inutil pentru propria familie politică.

Sub 20%?

Zilele trecute, sociologul Sebastian Lăzăroiu avertiza că, dacă va impune OUG pe amnistie și grațiere, PSD va aluneca rapid sub 20% în preferințele de vot, și asta chiar în ”buza” euroalegerilor.  

”Să ne bucure că e la 25%? I-ar opri asta de la demolarea instituțiilor? Ar interveni instinctul de conservare?

Din păcate, nu, pentru că nu vorbim de un partid, cu adevărat, ci de o federație de clanuri mafiote, unite acum de un singur obiectiv: amnistia și grațierea (și liberi și cu banii furați).

Când ai ajuns aici știi că s-a terminat. Știi că după ce dai amnistia și grațierea te duci lejer sub 20%, dar nu mai ai nimic de pierdut oricum.

Practic, Dragnea desființează organizația (nu-i zic partid, pentru că nu e) în veselia bolnavă a membrilor. După treizeci de ani, se vede exact ce au construit Ion Iliescu și Adrian Năstase. Un agregat straniu care se autodizolvă, nenorocind o țară”, a scris Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook.

Absența binomului Dragnea-Dăncilă și răceala Corinei Crețu

Vă amintim că G4Media.ro a dezvăluit, încă de la finalul săptămânii trecute, că Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au ales să lipsească de la Congresul socialiștilor europeni (care s-a desfășurat, vineri și sâmbătă, la Lisabona), PSD fiind reprezentat de Rovana Plumb și de câțiva parlamentari și europarlamentari. Faptul că Plumb a fost aleasă, sâmbătă, membru în forumul de conducere al PES (fiindcă se respectă un algoritm) nu schimbă absolut deloc datele problemei – de altfel, la eveniment a participat și comisarul european Corina Crețu, care nu i-a transmis niciun mesaj Rovanei Plumb, deși a precizat că s-a bucurat să-l reîntâlnească pe Victor Negrescu, șeful delegației române. De notat că aceasta nu este prima reuniune importantă a PES la care Dragnea nu participă. În luna octombrie, când au fost stabiliți candidații la funcția de președinte al Comisiei Europene, PSD nu a catadicsit să trimită pe nimeni, deși social-democrații primiseră o invitație oficială.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.