Eckstein: ”Justiția se face în BIROUL lui Dragnea! Ne îndreptăm spre statul INFRACTORILOR!” EXCLUSIV


Eckstein: ”Justiția se face în BIROUL lui Dragnea! Ne îndreptăm spre statul INFRACTORILOR!” EXCLUSIV

Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului – descâlcește, în exclusivitate pentru Podul.ro, mizele ofensivei coaliției PSD-ALDE împotriva Justiției, cât și consecințele acesteia.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în luna iunie, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției. Vă prezentăm declarațiile juristului.

”Zi de zi, guvernarea PSD-ALDE comite câte o nouă nefăcută în ceea ce privește asaltul concentrat împotriva Justiției. Ne îndreptăm spre statul infractorilor. Ne-am început săptămâna cu o OUG pe Codurile Penale, iar  astăzi (marți – n. red.) aflăm că, după o manevră în Parlament, toți evazioniștii scapă de urmărire penală și de închisoare dacă sunt prinși și achită sumele însușite prin infracțiune. Este scandalos unde s-a ajuns! Eu observ că singura miza a actualei guvernări constă într-o permanentă ofensivă împotriva Justiției. Asta-i marea obsesie a PSD-ALDE. Ceea ce este extrem de riscant, fiindcă România alunecă pe brazda iliberalismului, or, în iliberalism, doar naivii și propaganda mai susțin că există democrație autentică. În realitate, iliberalismul este contrar oricărei democrații.

Un obiectiv major al guvernării PSD-ALDE a fost și este modificarea Legilor Justiției de o manieră nepermisă. Și în acel caz s-a ajuns la OUG, ceea ce este scandalos, întrucât lucrurile acestea trebuie făcute în mod transparent și prin proceduri parlamentare. PSD și ALDE ar fi trebuit să gireze doar o armonizare, o modificare în acord cu deciziile CCR, nu să facă praf legile și să aducă o ploaie de amendemente peste noapte. Este de-a dreptul scandalos că Justiția a ajuns să se facă în birourile lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaților sau de la Kiseleff! Consecințele acestor practici sunt de o gravitate extremă. Ca om și ca jurist, eu condamn în mod categoric ofensiva împotriva Justiției. De fapt, acesta este motivul pentru care am demisionat din UDMR, întrucât nu am fost de acord ca Uniunea să colaboreze pe PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției. În acest sens, poziția UDMR m-a dezamăgit profund”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.