Chirica șterge pe jos cu Dragnea: Infractorul va forța revocarea lui Lazăr și va continua MUTILAREA Justiției! Pericolul amnistiei și grațierii EXCLUSIV


Chirica șterge pe jos cu Dragnea: Infractorul va forța revocarea lui Lazăr și va continua MUTILAREA Justiției! Pericolul amnistiei și grațierii EXCLUSIV

Primarul Iașului – l-am numit pe Mihai Chirica, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Liviu Dragnea – avertizează, în exclusivitate pentru Podul.ro, că pericolul impunerii unei OUG pe amnistie și grațiere planează încă asupra României, în ciuda faptului că țara noastră deține, pentru următoarele șase luni, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Vă prezentăm declarațiile lui Chirica.

”În pofida aparențelor, România nu este încă ferită de pericolul ca Liviu Dragnea să impună, finalmente, OUG pe amnistie și grațiere, chiar dacă țara noastră deține, pentru următoarele șase luni, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Avertismentele oficialilor UE privind atacurile coaliției PSD-ALDE la adresa independenței Justiției au fost lansate cu luni de zile în urmă, dar iată că acestea nu au modificat cu absolut nimic atitudinea regimului Dragnea. Din contră, atacurile la adresa Justiției s-au intensificat. Fiți convinși că Dragnea nu se va opri aici. Ca să scape de pușcărie, dublul condamnat are nevoie ca de aer de OUG pe amnistie și grațiere. Această OUG este dorită de mulți baroni PSD.

Am citit luările de poziție ale presei internaționale care a condamnat în termeni duri atacurile PSD-ALDE la adresa Justiției și am citit și declarația lui Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene, care a avertizat că MCV-ul nu este, așa, un raport făcut în dorul lelii, și că România trebuie să respecte valorile eurapene unanim aceptate în cadrul UE. Nu cred că astfel de avertismente îl vor intimida pe Dragnea, care, fără o astfel de OUG, riscă să ajungă în pușcărie.

Fiți convinși că ministrul Justiției, Tudorel Toader, își va intensifica atacurile la adresa procurorului general Augustin Lazăr, pe care Dragnea îl vrea revocat, pentru a îngropa astfel Dosarul 10 August, a declarat Mihai Chirica, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.