Bogdan Rodeanu ia la țintă Guvernul Dăncilă: Nu poți să-l schimbi pe șeful Armatei României ca pe șeful Poliției Locale din Videle! EXCLUSIV


Bogdan Rodeanu ia la țintă Guvernul Dăncilă: Nu poți să-l schimbi pe șeful Armatei României ca pe șeful Poliției Locale din Videle! EXCLUSIV

Condamnatul Liviu Dragnea încearcă acapararea instituțiilor pe toate fronturile. În ultima vreme vizată a fost Armata României prin încercarea schimbării generalului Ciucă din fruntea Statului Major. Gabriel Leș, ministrul Apărării, a venit cu alte propuneri în locul generalului Ciucă, dar care nu au fost acceptate de Klaus Iohannis pe motive de legalitate, iar astfel a decis să decreteze prelungirea mandatului actualuilui șef al Statului Major. Marți, 7 ianuarie, presiunile asupra Armatei României au continuat întrucât Executivul Dăncilă a atacat în instanță decretul prin care președintele României a prelungit mandatul șefului Statului Major al Armatei. Acţiunea în contencios administrativ are ca prim efect suspendarea aplicării acestui document, caz în care conducerea Armatei ar fi preluată de un adjunct al actualului șef de Stat Major. 

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura marți cu deputatul USR, Bogdan-Ionel Rodeanu. Concret, întrebat ce denotă acțiunea Executivului de a ataca în instanță decretul care prelungește mandatul generalului Ciucă în fruntea Statului Major, vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților a atras atenția că până acum Armata României a fost neatinsă de ilegalitățile PSD, în cazul schimbării șefului Statului Major în felul în care social-democrații doresc să o facă țara noastră riscând să fie afectată din punct de vedere al securității în contextul în care la graniță avem atât conflictul dintre Rusia și Ucraina, dar și conflictele înghețate din Transnistria și Georgia. 

"Nu e vorba nici de Președinte și nici de Liviu Dragnea. Este vorba despre Armata României care, până acum rămăsese neatinsă de ilegalitățile cu care PSD operează în tot ceea ce înseamnă guvernarea. Nu poti să-l schimbi pe șeful Armatei României ca pe șeful Poliției Locale din Videle. Respectarea propriilor procedurilor legale, care prevedeau cu totul altceva decât a încercat PSD la sfârșitul anului trecut înseamnă că ești capabil să respecți si procedurile NATO iar Romania, dacă PSD nu știe, este membru NATO și asigura, în strânsă colaborare cu aliații noștri, securitatea flancului estic.

România era afectată din punct de vedere al securității dacă se producea schimbarea așa cum a vrut PSD-ul să o faca. Adică ilegal. Armata României nu trebuie să fie terenul de joacă al intereselor de orice natură ale PSD. La graniță există o situație tensionată în bazinul Mării Negre și nu avem doar conflictul activ dintre Rusia și Ucraina, ci și pe cele înghetate din Transnistria și Georgia", a declarat Bogdan-Ionel Rodeanu în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.