Un politolog cunoscut șterge pe jos cu Dăncilă: o PENIBILĂ paralelă cu realitatea, un Ceaușescu îmbrăcat în fustă!


Un politolog cunoscut șterge pe jos cu Dăncilă: o PENIBILĂ paralelă cu realitatea, un Ceaușescu îmbrăcat în fustă!

Politologul, istoricul și scriitorul Stelian Tănase șterge pe jos cu premierul Viorica Dăncilă, pe blog, după penibilul discurs pe care aceasta a găsit de cuviință să-l citească la Strasbourg, în mijlocul unei săli aproape goale, la porunca dublului condamnat Liviu Dragnea.

Tănase avertizează că, în pofida evidențelor, Dăncilă s-a pretat să încerce explicarea inexplicabilului, făcând din nou de râs România în cadrul Uniunii Europene.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Stelian Tănase.

”Trăim o epoca a penibilului. Am văzut-o la televizor pe a noastră VV Dăncilă la Strasbourg cuvîntînd. Înțeleg că reprezintă Guvernul României în secolul XXl, o țară membră UE. N-aș crede după ce se vede/aude. Am auzit ceva de ședința sindicală. Rar mi-a fost dat să ascult un asemenea discurs paralel cu realitatea. Un exemplu de fake news de manual. D-na premier a încercat să explice inexplicabilul. Așa cum făcea Ceaușescu la congresele si plenarele PCR. Întrebarea a fost – ce va face Bucureștiul în următoarele șase luni de președinție a Consiliului UE? VV Dăncilă a asortat treaba cu așa-zisele performanțe al guvernului său. Tot atît de penibil. Mi-a plăcut – de exemplu – cum le-a explicat ea Constituția română din 2003 și aportul Europei la scrierea ei. Habar nu are ce vorbește sau vrea să prostească lumea. Elevă de nota 5.

Nu face distincție între adevăr și minciună, dar le potrivește. Gândindu-mă că nu și-a scris ea discursul, doar l-a citit, îi acord circumstanțe atenuante. Oricum nu a interesat pe nimeni ce a găvărit la microfon. Ea a vorbit strict să o audă Dragnea și să afle prin mările calde, unde s-a refugiat, că a executat ordinul întocmai și la timp. Să ne trăiți! Dragnea îi pune nota de trecere, nu parlamentarii respectivi, nici cei de la București. Cei prezenți s-au întrebat dacă VV Dăncilă este atît de penibilă, cum or fi ceilalți 20 de milioane de români de vreme ce o țin în fruntea lor ca premier, asta în ciuda gafelor și prostiilor pe care le face frecvent?

Agenda și temele în discuție erau la Strasbourg cu totul altele. VV Dăncilă nu a înțeles unde se află și de ce. A repurtat un mare succes – sala a fost goală. Tipii s-au lămurit cu cine au de-a face. VV Dăncilă a mai trecut pe acolo și i-a acoperit de scame. Mulți dintre ei au fost la București și i-au luat pulsul. Au văzut-o si acasă la ea, în Palatul Victoria. I-a invitat de două ori în Sala Tronului din Palatul Regal ca să-și dea aere aristocratice.

Cum-necum, cele 6 luni vor trece odată cu pacostea, iar președinția României va fi uitată repede. Se merge low-profile ca să nu se provoace pagube prea mari. Cînd o ai pe VV Dăncilă premier nu are cum să iasă bine. Dar cine se mai sinchisește de asta? Răul e făcut. Nici măcar nu s-a rîs. A fost o plictiseală soră cu moartea. Un discurs penibil și atît, venit dintr-o țară care trăiește într-o epocă a penibilului”, scrie Stelian Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.