România protestează împotriva ordonanței SPĂLĂRII infractorilor. Cu toții în stradă!


România protestează împotriva ordonanței SPĂLĂRII infractorilor. Cu toții în stradă!

Vineri seară urmează un nou val de proteste (în București, dar și în numeroase alte orașe ale țării) împotriva intenției controversatului ministru al Justiției, Tudorel Toader, de a impune o OUG cu adresă menită să-i spele pe infractorii politici de condamnările definitive primite de-a lungul ultimilor cinci ani.

Dacă va fi impus, primul beneficiar al acesti act normativ va fi chiar infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea.  

„Retrageţi OUG-ul pentru hoţi!”, solicită protestatarii.

În București protestatarii vor manifesta ca de obicei, în Piața Victoriei. ”NU vrem Ordonanță pentru Dragnea. Viorica, renunță!”, este doar unul dintre mesajele transmise regimului PSD-ALDE.  „Facem şi noi protest special pentru a-i spune analfabetei lui Dragnea ce părere are poporul despre ticăloşia lor”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sibienii sunt așteptați la protestul din Piața Mare. Manifestația este organizată de comunitatea ”Vă Vedem din Sibiu”.

„România e o ţară europeană.

Nu vom accepta ca, în ea, statul de drept să fie distrus în beneficiul unor infractori.

Nu vom accepta că hoţii să îi pedepsească pe cei care îi prind.

Nu vom accepta ca infractorii condamnaţi definitiv să fie eliberaţi prin legi speciale.

Nu vom accepta că România să devină un stat în care justiţia să fie pedepsită.

Cerem guvernului Dancila să retragă proiectul de OUG pentru prelungirea abuzivă & neconstituţională a termenului de recurs compensatoriu. Autoritatea lucrului judecat trebuie să fie sacră”, se arată în anunţul postat pe Facebook.

Pentru mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.