Ambasada Suediei îl ia peste picior pe Petre Daea: cum a fost luat în râs ministrul Agriculturii de către oficialii suedezi


Ambasada Suediei îl ia peste picior pe Petre Daea: cum a fost luat în râs ministrul Agriculturii de către oficialii suedezi

Ambasada Suediei și-a bătut joc duminică, 27 ianuarie, de ministrul Agriculturii din Guvernul Dăncilă, Petre Daea. Amintim că Petre Daea a avut o prestație demnă de "cascadorii râsului" în fața oficialilor europeni. "Cormoranii în România fac baie în piscine", a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, miercuri, în Parlamentul European, unde a fost chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preșeședinției Consiliul Uniunii Europene.

"A pornit o primă întrebare de la un coleg, îngăduiţi-mi să vă spun aşa,  care are acelaşi nume ca şi mine - Petre.

Dar ce loc nu e plăcut în România! Bravo!

Am intrat în sală cu un succes formidabil,  bravo!, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi.

Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo!

A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!" (vedeți AICI video).

Astfel, Ambasada Suediei l-a ironizat pe Petre Daea informându-l că Suedia are un număr considerabil de Cormorani Mari, fiind în topul statelor europene:

"Suedia are una din cele mai mari populații de Cormorani Mari din Europa. Potrivit datelor de la Directoratul General pentru Mediu al Comisiei Europene, numărul Cormoranilor Mari din Suedia a fost estimat la 40598 de cuiburi ocupate în 2012, distribuite de-alungul a 169 colonii".

"Sweden has one of the largest populations of Great Cormorants in Europe.

According to data from the European Commission's Directorate-General for Environment, the breeding population of Phalacrocorax carbo sinensis in Sweden was estimated at 40.598 occupied nests in 2012, distributed across 169 colonies.

Find out more: http://ec.europa.eu/…/cormor…/breeding-distribution-2012.htm", a scris Ambasada Suediei pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.