Tudorel Toader, DESFIINȚAT public. „Este SLUGA perfectă pentru toți corupții care au devalizat România. A făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i scăpa de închisoare”


Tudorel Toader, DESFIINȚAT public. „Este SLUGA perfectă pentru toți corupții care au devalizat România. A făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i scăpa de închisoare”

Reacția veninoasă cu care ministrul Justiției Tudorel Toader a întâmpinat performanța europeană a Laurei Codruța Kovesi, care a reușit să se claseze în fruntea candidaților pentru șefia Parchetului European, a provocat un val de ieșiri publice virulente din partea unor cunoscuți politicieni români.

„Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție”, a precizat Toader pentru stiripesurse.ro.

Claudiu Năsui (deputat USR, Facebook): ”Tudorel Toader este un pericol pentru justiția din România și pentru imaginea noastră ca țară.

Tudorel Toader zice că va scrie fiecărui ministru de justiție din UE pentru a distruge șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror-șef european.

Doresc pe această cale să îl informez și eu că voi comunica, la rândul meu, cu fiecare ministru de justiție din Uniunea Europeană ca să știe ce fel de personaj sinistru este însuși domnul Tudorel Toader.

Le voi scrie cum a fost sluga perfectă pentru toți corupții care au devalizat România și cum a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i scăpa de închisoare. Alături de aceștia, cum a eliberat și mii de criminali, violatori și traficanți de minori.

Le voi scrie cum a condus doctorate plagiate și, apoi, a împiedicat verificarea lor. De altfel, colegii dumnealui rectori au cerut demiterea lui din această funcție deoarece făcea de rușine instituția pe care o reprezenta, precum și funcția.

Le voi scrie cum a profitat de poziția de ministru pentru a-i aranja un post de notar fiului său în Iași. Vă reamintesc că nu mai fusese organizat un concurs din 2013 și, culmea, fiul său tot a picat. Asta însă nu l-a împiedicat pe domnul Toader să facă abuz de funcția sa din nou pentru a-și angaja fiul ca asistent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în condițiile în care codul de etică al Universității interzice angajarea rudelor.

Le voi scrie cum, în fuga după fabricarea de dovezi împotriva unuia din ultimii oameni independenți din structurile de conducere ale sistemului de justiție, distinsul domn ministru a adus probe despre un alt procuror pe nume Lazăr pentru a-și motiva „ievaluarea” negativă: o greseală nu numai de amator, dar mai ales penibilă.

România a fost răsturnată cu susul în jos de către cei care au acaparat puterea: avem condamnați penali care rescriu legile justiției, slugarnici puși în poziții de lideri, valori date peste cap din cauza incompetenței și lipsei de bun simț.

Orice român ar trebui să fie mândru de aportul doamnei Laura Codruța Kovesi la justiția din România. Faptul că suntem reprezentați la nivel înalt cu profesionalism și integritate mai șterge din rușinea repetată la care suntem supuși de gafele cu care ne-am obișnuit deja omologii europeni. Așa, da! #GoLCK”

Traian Băsescu (la TVR): ”Tudorel Toader se pregăteşte să facă o prostie. Eu am văzut această reacţie la Polonia, când actuala majoritate a fost împotriva numirii lui Donald Tusk la şefia Consiliului. A fost o atmosferă foarte urâtă. Eu zic că lucrurile trebuie lăsate aşa cum va stabili comisia de evaluare. Ştiţi care ar putea fi marele nostru câştig? Ca doamna Kovesi să lucreze cu nişte procurori, nu ca la noi. O să i se zică, aici nu merge cu falsuri, cu declaraţii contrafăcute. Ar fi un câştig uriaş pentru România. Să nu credeţi că la Bruxelles nu se ştie tot despre cei 3 candidaţi! Nu cred că o scrisoare a ministrului Justiţiei e de natură să atingă obiectivul pe care Tudorel Toader îl are. Sigur ştiu şi cum a fost numită şi cum a fost destituită. Ştiu şi ce a făcut de la numire până la revocare”.

Monica Macovei (eurodeputat, Facebook): ”Laura Codruța Kovesi a fost selectată pentru funcția de Procuror European pe criterii strict profesionale, alături de alte două persoane. În timp ce Toader o dădea afară, ca să mulțumească grupul infracțional organizat aflat la putere, iată că dna Kovesi a fost cea mai bună și a ajuns în vârful piramidei pentru funcția de Procuror European Șef, după mai multe evaluări obiective.

Acum Toader să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat.

Dacă Toader nu va susține candidatura unui procuror român, care a dovedit că este bine pregătit, pentru conducerea EPPO, atunci trădează interesele țării.

Eu votez pentru dna Kovesi”.

Cristian Preda (eurodeputat Plus, Facebook): ”1. Dacă Tudorel Toader își închipuie că LCK a fost desemnată de o comisie care nu știa porcăria făcută de el fostei șefe a DNA sau că mai există vreun ministru european de justiție care s-o ignore, e chiar găgăuță.

2. Dacă nu poate semna validarea la nivel european a celei pe care a bușit-o pe malul Dâmboviței, are și varianta de a demisiona. De fapt, asta e singura soluție...”

Raluca Prună (fost ministru al Justiției în guvernul Cioloș): ”Kovesi e prima pe lista de 3 candidați pentru postul de procuror şef european. Toader cică s-ar opune și ar informa miniștrii de justiție din statele UE despre decizia CCR privind demiterea doamnei Kovesi. Suprarealist dacă nu ar fi de-a dreptul penibil. Știu toți miniștrii de justiție ce ați făcut, domnule Toader. 

Și dacă totuși insistați să extindeți la nivel european o chestie cusută cu ață albă, dacă totuși ridicolul în care aruncați reprezentarea acestei țări nu are limită, poate amintiți și de plângerea la CEDO și admiterea ei de principiu. Știu miniștrii și despre asta, dar măcar mai salvați o aparență”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.