Verdictul politologului: ANTISEMITISMUL european este susținut intens de partide și politicieni de STÂNGA

Verdictul politologului: ANTISEMITISMUL european este susținut intens de partide și politicieni de STÂNGA

Scriitorul, politologul și profesorul Dan Pavel avertizează, pe Facebook, că antisemitismul din Germania, Marea Britanie și Franța vine mai ales din partea unor lideri și partide de stânga, și asta în pofida politicilor oficiale pro-Israel ale celor mai puternice state europene.

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Dan Pavel.

”În ciuda politicilor oficiale pro-Israel ale celor mai puternice state europene (Germania, Marea Britanie, Franța), la ONU, în alte organisme internaționale, ori în acordul cu Iranul, aceste țări sprijină forțele și organizațiile care încearcă subminarea existenței și securității statului Israel.

Antisemitismul din Germania, UK, Franța și din alte state europene occidentale vine mai ales dinspre partidele de stînga (vezi cazul fostului comunist Jeremy Corbyn), apoi dinspre comunitățile islamice (unde acum se întorc netulburați de pe front combatanții ISIS cu familiile); partidele de extremă dreapta vin ultimele (mă refer la ponderea procentuală).

În mod relevant, noul președinte american, Donald Trump, a intrat în conflict (parțial sau total) cu toate aceste forțe europene și mondiale care sprijină politica anti-Israel. Mai ales ideile recunoașterii Ierusalimului drept capitală și mutării ambasadei acolo îi scoate din minți pe toți criptoantisemiții și pe antisemiții deschiși.

Voi scrie un studiu mai larg despre semnificațiile creșterii antisemitismului în era post-Holocaust și statutul strategic al Israelului în Orientul Mijlociu”, scrie Dan Pavel.