Mihai Tudose, atac DEVASTATOR: Bugetul lui Dragnea e o amenințare la adresa SIGURANȚEI naționale! Jandarmeria, super-serviciul secret al PSD EXCLUSIV INTERVIU


Mihai Tudose, atac DEVASTATOR: Bugetul lui Dragnea e o amenințare la adresa SIGURANȚEI naționale! Jandarmeria, super-serviciul secret al PSD EXCLUSIV INTERVIU

Fostul premier PSD-ist Mihai Tudose (actualmente înrolat în Pro România, alături de Victor Ponta) lansează acuzații de o gravitate extremă la adresa lui Liviu Dragnea și PSD, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Podul.ro.

Concret, Tudose susține că bugetul național emanat de Dragnea și de acoliții acestuia reprezintă o veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale, întrucât lasă serviciile secrete fără banii necesari misiunilor operative, într-un context european tublure și în pofida ”valurilor” provocate de Federația Rusă și de Ungaria.

De asemenea, Tudose desființează în totalitate bugetul dorit de Dragnea, Vâlcov&Co și susține că așa-zisul stat paralel nici măcar nu există, sintagma reprezentând doar o marotă invocată de politicieni certați cu legea care vor să-și rezolve problemele din instanță.

Nu în ultimul rând, Mihai Tudose îi acuză pe Dragnea și pe Carmen Dan că vor să ofere mulți bani și puteri nelimitate Jandarmeriei, transformând această structură (după gravele violențe săvârșite pe 10 August, în Piața Victoriei, împotriva a sute, mii de protestari pașnici) într-un fel de super-serviciu al partidului celor trei trandafiri.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile fostului premier Mihai Tudose.

”PSD și Liviu Dragnea vor să impună un buget național care, finalmente, reprezintă un afront, o amenințare la adresa siguranței naționale a României. Bugetul emanat de PSD nu este viabil. Veniturile sunt umflate cu pompa, iar investițiile sunt de-a dreptul fantasmagorice. Foarte multe zone financiare aferente autorităților locale au fost lăsate neacoperite. Cheltuielile invocate nu au surse de finanțare. Dragnea minte când spune că PSD crește sumele destinate bugetelor locale, fiindcă acestora li s-au impus cheltuieli suplimentare care depășesc așa-zisele creșteri. Întrebați orice primari de bună-credință și vă vor spune purul adevărul. Acesta este motivul care-i nemulțumește pe primarii marilor orașe.

Pe de altă parte, marota aceasta a lui Liviu Dragnea privind tărierile din bugetele serviciilor secrete este o chestiune populistă de joasă speță. Fiindcă spun asta, iar or să zică unii și alții că aș fi securist sau membru al unui așa-zis stat paralel care nici măcar nu există. Îmi asum tot ceea ce spun și, pe cale de consecință, îmi asum și atacurile și calomniile suburbane ale unora care mi-au fost colegi.

În realitate, judecând per-ansamblu, tăierile acestea din bugetele serviciilor secrete nu reprezintă mare lucru: cât iau de la servicii, dau la partide. Dar, dincolo de tâmpeniile propagandei PSD, trebuie să realizăm că se taie din banii alocați paznicilor țării – serviciile secrete sunt necesare oricărui stat din lumea aceasta, cu atât mai mult în actualul context European, când vedem cu toții valurile pe care le fac Rusia, Ungaria.

Așadar, Dragnea taie bugetele paznicilor țării – SIE, SRI – și mai și găsește de cuviință să spună că, în realitate, el dă vitamina D la copii! N-am auzit în viața mea că în România ar exista vreo criză de… vitamina D. Mie mi se pare foarte dubios că Liviu Dragnea și PSD taie banii serviciilor secrete – vorbim despre sume necesare desfășurării de misiuni operative –, că UDMR aplaudă la scenă deschisă această măsură și că nimeni nu trage un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă. Repet: un astfel de buget este o amenințare la adresa siguranței naționale. De ce oare se bucură UDMR atât de tare că serviciile secrete – care-i țin sub supraveghere și pe iredentiștii maghiari – rămân fără fondurile pentru misiuni operative?

Recent, Germania a cheltuit o sumă faraonică pentru construcția noului și giganticului sediu al Serviciilor germane de Informații Externe – BND. Adică… să înțelegem că germanii sunt inconștienți și promovează… <statul paralel>?! În România se tot insistă cu marota asta a statului paralel, care nu există, fiindcă niște politicieni certați cu legea vor să își <justifice> spălarea. Întreb și eu: de ce nu desființăm total SRI, SIE și SPP și nu dăm toți banii și toată puterea Jandarmeriei? Eu văd că spre asta ne îndreptăm. Jandarmeria a bătut protestatari pașnici, în timp ce serviciile asigură – prin lege și prin chiar fișa postului – siguranța națională a României. Siguranță națională pe care acest buget promovat de Dragnea și PSD o periclitează. Haideți să tratăm problema aceasta cu seriozitate și profesionalism. În România s-a ajuns ca toți cei care apără siguranța națională să fie acuzați, pe bandă rulantă, de <securism>, ceea ce este o mizerie incalificabilă”, a declarat Mihai Tudose, în exclusivitate pentru Podul.ro.   
 
 
 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.