Criticile dure ale unui europarlamentar în cazul sabotării lui Kovesi: "Cer autorităților române să abandoneze mentalitatea stalinistă și să reanalizeze situația din perspectiva statului de drept"!


Criticile dure ale unui europarlamentar în cazul sabotării lui Kovesi: "Cer autorităților române să abandoneze mentalitatea stalinistă și să reanalizeze situația din perspectiva statului de drept"!

Sabotajul Laurei Codruța Kovesi în drumul său spre a deveni Procuror European continuă prin cele mai odioase forme. Concret, Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Citația vine exact înainte ca Laura Codruța Kovesi să fie audiată în Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european.

În acest context, reacțiile pe plan internațional nu au întârziat apară. Europarlamentarul german Elmar Brok a cerut autorităților române să abandoneze mentalitatea stalinistă și să reanalizeze situația din perspectiva statului de drept. 

"Există multe metode prin care poți încerca să oprești ascensiunea unui candidat pe care nu-l simpatizezi din considerente politice. Ceea ce se întâmplă acum este în mod evident un truc politic, însă unul care încalcă domnia legii într-un stat de drept.

Felul în care a fost făcut, exact înainte că dumneaei să vină la Bruxelles, pentru a fi audiată, dovedește clar că este vorba despre o acțiune politică, nu despre un demers judiciar credibil.

Acțiunea judiciară este folosită drept alibi pentru un comportament politic extrem de negativ. Este complet neacceptabil din punctul de vedere al Uniunii Europene că Justiția să fie folosită pentru motivații politice. Vom analiza la nivelul Parlamentului European acest caz, dar pentru mulți europarlamentari este deja clar că Guvernul român încalcă principiile statului de drept, similar cu ceea ce s-a întâmplat în Ungaria și Polonia".

La final, Brok a adăugat: "Cer autorităților române să abandoneze mentalitatea stalinistă și să reanalizeze situația din perspectiva statului de drept", a spus Elmar Brok pentru ziare.com.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.