VIDEO Laura Codruța Kovesi, la audieri. Manifestanții i-au cerut demisia lui Toader și au scandat mesaje de susținere față de fostul procuror-șef al DNA


VIDEO Laura Codruța Kovesi, la audieri. Manifestanții i-au cerut demisia lui Toader și au scandat mesaje de susținere față de fostul procuror-șef al DNA

Laura Codruța Kovesi a ajuns la audierile de la Secția specială pentru anchetarea magistraților. Amintim că ministrul Justiției a anunțat că va încerca sabotarea Laurei Codruța Kovesi prin toate mijloacele pentru ca aceasta să nu ajungă Procuror European. Astfel, fostul procuror-șef al DNA a primit o citație din partea Adinei Florea, cea care conduce Secția specială pentru anchetarea magistraților într-un caz în care ar fi suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă exact înainte ca aceasta să fie audiată la Bruxelles pentru funcția de Procuror European, mai precis în data de 26 februarie.

La venirea Laurei Codruța Kovesi a fost un moment inedit în care manifestanții au dorit să îi ofere un coș cu orhidee, dar aceasta l-a refuzat spunând "mulțumesc, dar nu am voie". De asemea, manifestanții au scandat mesaje de susținere printre care "Kovesi, nu uita! Noi suntem de partea ta!".

Totodată, cei care s-au aflat la manifestație au strigat împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader în care i s-a cerut demisia.

Vă prezentăm video de la venirea Laurei Codruța Kovesi la audieri, dar și o filmare cu mesajele de susținere a acesteia, respectiv în care i se cere demisia lui Tudorel Toader:

Video de la manifestația de susținere a Laurei Codruța Kovesi

Video în care i se cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.