Kovesi, în cursa spre funcția de Procuror European. A plecat la Bruxelles


Kovesi, în cursa spre funcția de Procuror European. A plecat la Bruxelles

Fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, se află la aeroport, pentru a pleca spre Bruxelles, după ce a fost audiată la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, într-un dosarul în care aceasta are calitatea de suspect.

Laura Codruţa Kovesi se află, la ora actuală, la aeroport, pentru a pleca spre Bruxelles, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European, informează newsweek.ro

Amintim că Laura Codruța Kovesi a ieșit vineri, 15 februarie, de la audierile de la Secția specială pentru investigarea magistaților. Fosta șefă a DNA a anunțat că a cerut recuzarea procurorului de caz și a procurorului șef de secție. Mai mult, Laura Codruța Kovesi a dinamitat acuzațiile ce i-au fost aduse afirmând că nu a comis niciodată o faptă penală, acuzele Elenei Udrea sunt fabulații, iar cu Sebastian Ghiță nu a avut niciun fel de întâlnire în afara unui cadru instituțional.

Cele mai importante precizări făcute de Laura Codruța Kovesi:

„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect. Am depus cerere de recuzare a procurorului de caz și a procurorului șef secție. Doamna procuror mi-a spus că îmi va comunica răspunsul privind cererea mea. Motivele sunt cele prevăzute în Codul de Procedură Penală, afectarea imparțialității. Nu s-a luat nicio măsură preventivă.

Cu siguranță va fi o afectare a candidaturii mele. Pe 26 eu mă voi prezenta în Parlamentul European. Până atunci mai sunt niște etape de parcurs, le voi parcurge.

Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Acuzațiile făcute în spațiul public de un inculpat sunt pure fabulații. Nu am avut atribuții legate de extrădarea lui Popa Nicolae, nu am exercitat niciun act abuziv. De extrădare s-a ocupat Poliția Română și Ministerul Justiției. Acuzația de luare de mită este că aș fi primit bani pentru a plăti extrădarea. Nu este adevărat, este un comunicat al Poliției din care rezultă că plata s-a făcut de Poliția Română.

Doamna procuror mi-a adus la cunoștință învinuirea și mi-a spus să aștept rezultatul cererii mele. Nu este nicio coincidență. De doi ani și jumătate sunt hărțuită, am 18 dosare. Toți cei care și-au făcut treaba au probleme, nu sunt singura.Șefa ÎCCJ, membri CSM, procurori.

Pe baza afirmațiilor făcute de un inculpat s-a făcut un dosar penal în ianuarie 2017 și eu sunt pusă acum sub învinuire. Nu este nicio coincidență.

Nu am avut întâlniri în afara unui cadru instituțional. Am participat la evenimente organizate de instituții ale statului. De acolo sunt poze. Nu am vorbit niciodată cu Ghiță nici la telefon, nici prin email. Nu am folosit emailul cuvuveaua. Pot apărea fotografii false, cum au apărut și înregistrări false.

Nu am discutat cu nimeni despre dosare penale în afara cadrului instituțional. Ce spunea doamna Udrea sunt fabulații”, a declarat Laura Codruța Kovesi după ce a ieșit de la audieri.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.