Mafia și obedienții atacă și ultima redută din Justiție! Procurorul general AUGUSTIN LAZĂR, urmărit penal în dosarul lui Kovesi


  • Podul
  • Feb 15, 2019 17:01
  • 6574
Mafia și obedienții atacă și ultima redută din Justiție! Procurorul general AUGUSTIN LAZĂR, urmărit penal în dosarul lui Kovesi

Într-un comunicat care a fost difuzat doar către luju.ro, site afiliat antena 3, Secția pentru investigarea magistraților informează că a început, în dosarul Laurei Codruța Kovesi, urmărirea penală a autorilor unui comunicat emis de Parchetul General în ianuarie 2017, în care se vorbea despre împrejurările aducerii în țară a fugarului Nicolae Popa. 

În acest dosar ar fi vizat și procurorul general al României, Augustin Lazăr, fiind vorba despre infracțiuni de favorizare a făptuitorului și fals în declarații.

Potrivit luju.ro/Antena 3, Kovesi a susținut că în 2017 a existat un dosar penal tocmai cu privire la aducerea în țară a lui Nicolae Popa.

Atunci, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la toate înregistrările și declarațiile făcute de Sebastian Ghiță și au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu. Parchetul General a dat, cu acel prilej, un comunicat de presă în care susținea că dosarul deschis pe aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost clasat, Poliția Română plătind totul.

Cei care avizează comunicatele de presă sunt șefii parchetelor, în acest caz fiind vorba Augustin Lazăr. Comunicatul cu pricina nu ar fi real întrucât dosarul n-ar fi existat în 2017, potrivit sursei mai sus menționate.

În comunicatul din ianuarie 2017 se preciza:

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție. 

Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept".

În acest dosar, fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat vineri, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său. Procurorul de caz este Adina Florea, iar cererea de recuzare a ei din dosar a fost respinsă de către şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan.

Surse: mediafax.ro, antena3

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.